Επικοινωνιακά τρικ και η εγκαταλελειμμένη Νέα Φιλαδέλφεια

Αν πιστέψουμε τα δελτία τύπου που εκδίδει ο Δήμος, η πόλη μας θα έπρεπε να είναι από τις πιο καθαρές και περιποιημένες της χώρας. Παρόλα αυτά καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεβαίνουν εικόνες από περιοχές της πόλης που δείχνουν μια άλλη θλιβερή πραγματικότητα.

Σε δυο προηγούμενες αναρτήσεις ο Πολίτης έφερε στο φως εικόνες εγκατάλειψης που μας έστειλαν αναγνώστες μας από δυο περιοχές στην «περιφέρεια» της Νέας Φιλαδέλφειας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εικόνα από το «κέντρο», στη συμβολή των οδών Βρυούλων και Χατζηγεωργίου, αποδεικνύοντας ότι η Νέα Φιλαδέλφεια ζει μέρες εγκατάλειψης.

Σημείωση: Εκεί κοντά βρίσκεται το κατάστημα του αντιδημάρχου Πρασίνου, αν δεν κάνουμε λάθος. Παρόλα αυτά οι «κακές γλώσσες» λένε ότι η Καθαριότητα ακολουθεί τις… προσωπικές προτεραιότητες του αρμόδιου αντιδημάρχου Καθαριότητας με επίκεντρο την «εκλογική» του περιφέρεια (Νέα Χαλκηδόνα) και την εξυπηρέτηση δικών του μικροπολιτικών σχεδιασμών.

Τι ισχυρίζεται ο Δήμος

Σε δελτίο τύπου που απέστειλε ο Δήμος και συνοδεύεται από δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Καθαριότητας και υπεύθυνου της Πολιτικής Προστασίας αναφέρονται τα εξής:

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται καθημερινά οι απολυμάνσεις και οι δράσεις καθαριότητας στο σύνολο των περιοχών της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ξεκίνησε να υλοποιείται από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και όπως είναι αυτονόητο εντάθηκε το τελευταίο διάστημα στη μάχη για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, παρά το γεγονός της λειτουργίας των υπηρεσιών μας με μειωμένο προσωπικό λόγω των αδειών ειδικού σκοπού (αδειών ευπαθών ομάδων κλπ) που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. 

Στα παραπάνω έχουμε να παρατηρήσουμε δυο στοιχεία που αποκρύπτει το δελτίο τύπου:

  1. Λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας τα καταστήματα αναψυχής και εστίασης της πόλης δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα η παραγωγή απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης να έχει μειωθεί έως και 90%. Άρα οι ανάγκες της αποκομιδής είναι μειωμένες κατά πολύ, ώστε να μπορούν να καλυφθούν ακόμα και με μειωμένο προσωπικό.
  2. Εδώ και μήνες έχουν προστεθεί στο δυναμικό των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου αρκετοί νέοι μόνιμοι εργαζόμενοι, προσλήψεις που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Άρα το προσωπικό των υπηρεσιών αιχμής είναι αρκετά αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Με αυτά τα δεδομένα θα περίμενε κανείς ο σχεδιασμός της διοίκησης να έχει καλύψει τις ανάγκες σε μεγάλο βαθμό και να μην υπάρχει αυτή η εικόνα εγκατάλειψης στην πόλη.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *