Εν κρυπτώ μεθόδευση για να δοθεί «δωράκι» σε ιδιώτη το πλύσιμο κάδων

Μια περίεργη μεθόδευση ακολουθεί η δημοτική αρχή εν μέσω πανδημίας για να εκχωρήσει ως δώρο μια υπηρεσία σε ιδιώτη. Παρότι σε όλο το διάστημα των ειδικών μέτρων αποφεύγει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο (η τελευταία και μόνη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη έγινε στις 23/3 και αυτή μετά από την επιμονή της αντιπολίτευσης) και φέρνει θέματα με διαδικασίες «εκ περιφοράς» στην Οικονομική Επιτροπή, μεθοδεύει την παραχώρηση της πλήσης κάδων σε ιδιωτική εταιρεία.

Το θέμα ανέδειξε με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση. Συγκεκριμένα στις 16 Απρίλη 2020, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Κουτσάκης με έγγραφό του, ζητά να δοθεί σε ιδιώτη το πλύσιμο των κάδων στο όνομα της… πανδημίας του κορονοϊού. Στο έγγραφό του ισχυρίζεται ότι τα δυο πλυστικά μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος είναι παροπλισμένα λόγω βλάβης.

Όμως όπως αναφέρει με σημερινή ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου η βλάβη είναι προσχηματική, αφού τα πλυστικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας εδώ και μήνες και προφανώς τόσο καιρό δεν πλαίνονται οι κάδοι.

Για την υπηρεσία αυτή όπως καταγγέλλει το Σωματείο ετοιμάζεται η διοίκηση να πληρώσει 9.000 ευρώ σε ιδιώτη και μάλιστα για μόνο ένα πλύσιμο των μισών κάδων. Τη στιγμή που η επισκευή των δυο μηχανημάτων του Δήμου δεν κοστίζει περισσότερο από 3.000 ευρώ!

Το θέμα γίνεται ακόμη πιο ανδιαφέρον αφού τα χρήματα που ετοιμάζεται να δώσει η δημοτικιή αρχή είναι από χρήματα » που έχουν δοθεί προκειμένου να υπάρξουν α) ειδικά μέσα ατομικής προστασίας σε εργαζόμενους της καθαριότητας και άλλων ειδικοτήτων που είναι στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως το βοήθεια στο σπίτι β) για μετρά προστασίας σε υπηρεσίες με κοινό, όπως τα ΚΕΠ και η Δημοτική Αστυνομία κ γ) σε καθημερινές απολυμάνσεις χώρων, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό συσσίτιο», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Το Σωματείο θεωρεί ότι πρόκειται για δωράκι σε επιτήδειους:

«Τα περί δημόσιας υγείας και πολιτικής προστασίας που επικαλείται η δημοτική αρχή δεν πείθουν, γιατί ειδικά για το θέμα των απορριμμάτων τα ζητήματα υγείας υπάρχουν όλο το χρόνο και σε κάθε περίπτωση. Απλά τώρα μέσα από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την νόμιμη ασυδοσία που έχει δοθεί από την κυβέρνηση, η δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, όπως και άλλοι δήμοι επιχειρούν τώρα που πάμε και προς χαλάρωση των μέτρων  να ξεπουλήσουν ότι προλάβουν».

Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *