Το Σωματείο καλεί το δήμαρχο να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της υπαλλήλου

Δεύτερη ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει με την στοχοποίηση της προϊσταμένης του άλσους εξέδωσε το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου, καλώντας τη δημοτική αρχή να πάρει σαφή θέση:

Τη Δευτέρα 13/4 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου μας με το Δήμαρχο, όπου συζητήθηκε το θέμα της στοχοποίησης, της διαρροής προσωπικών δεδομένων, καθώς και των απειλών εναντίον της σωματικής ακεραιότητας συναδέλφου από  επισκέπτες οπαδικών ιστοσελίδων. Αφορμή της στοχοποίησής της αποτέλεσε έγγραφό της, στο οποίο ενημέρωνε για παράνομες εργασίες εταιρείας στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την Διεύθυνση Δασών Αθηνών και το οποίο έγγραφο διέρρευσε σε αυτές τις ιστοσελίδες. Ζητήσαμε από τη Δημοτική αρχή να καταδικάσει χωρίς αστερίσκους και “ναι μεν αλλά” αυτές τις πρακτικές, που ουσιαστικά στρέφονται εναντίον όλων των εργαζομένων, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε. Η συνάδελφος, άλλωστε, όπως τονίστηκε κατ’ επανάληψη από τα μέλη του Σωματείου μας, ως προϊσταμένη Άλσους έπραξε όπως όφειλε.

Ωστόσο η Δημοτική αρχή, προς έκπληξή μας,  την ίδια μέρα δημοσίευσε μια… ήξεις αφήξεις θέση…  ακολουθώντας το δρόμο των ίσων αποστάσεων και δεν προσέφερε καμία ουσιαστική κάλυψη της συναδέλφου. Ούτε πήρε ξεκάθαρη θέση ενάντια στην τρομοκράτηση και στοχοποίηση υπαλλήλων, ούτε ως θεσμικά υπεύθυνη αρχή δήλωσε, όπως της ζητήσαμε, ότι διασφαλίζει την ανεμπόδιστη και ασφαλή εργασία των υπαλλήλων του δήμου.

Στις 14/4 με έγγραφό της η Διεύθυνση Δασών Αθηνών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εγκρίνει άδεια στην εταιρεία για την παρέμβαση που είχε, ήδη, όμως ξεκινήσει να εκτελεί  στο Άλσος  επικαλούμενη ότι διαθέτει προφορική άδεια! Η απόφαση αυτή δικαιώνει και εγγράφως τη συνάδελφο, που εμπόδισε την εταιρεία να συνεχίσει την παρέμβασή της στο Άλσος, εφόσον δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια.

Ως Σωματείο Εργαζομένων λοιπόν καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συνεχιζόμενη στάση της δημοτικής αρχής, που επιλέγει να μην προσφέρει απόλυτη κάλυψη στη συνάδελφο και στο έργο της και ταυτόχρονα εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας ηθική και νομική στη συνάδελφο που έκανε την δουλειά της, ως όφειλε, προστατεύοντας το Άλσος, το οποίο αποτελεί Δημόσια περιουσία.

Καλούμε εκ νέου τη Δημοτική Αρχή να υποστηρίξει με πλήρη σαφήνεια το έργο της συναδέλφου και να διασφαλίσει πως οι εργαζόμενοι θα εκτελούμε τα εργασιακά μας καθήκοντα με ασφάλεια, ανεμπόδιστοι από πρακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *