Άδεια εκ των… υστέρων από τον Δασάρχη για τις παρεμβάσεις στο Άλσος

Δεκατέσσερις ολόκληρες μέρες μετά τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η κατασκευαστική εταιρεία Intrakat στο Άλσος, η Διεύθυνση Δασών Αθηνών εξέδωσε σχετική άδεια. Δικαιώνοντας πλήρως τις ενέργειες της προϊσταμένης του Άλσους, αλλά αφήνοντας εκτεθειμένη τη δημοτική αρχή που έσπευσε να… αδειάσει την υπάλληλο και φυσικά όσους την διαπόμπευσαν και την στοχοποίησαν μέσα από μια σειρά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα ο Δασάρχης στις 14 Απριλίου εξέδωσε μια «Πράξη πληροφοριακού χαρακτήρα για την επέμβαση επί Άλσους», όπου πληροφορεί την εταιρεία που κατασκευάζει το έργο της υπογειοποίησης πως μπορεί να επέμβει κατά μήκος του ορίου του Άλσους σε έκταση 1.410,50 μέτρων. Σημειώνουμε ότι η εταιρεία, προφανώς αυθαίρετα αφού δεν είχε λάβει ακόμη την εν λόγω άδεια, έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Απριλίου την επέμβασή της.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο του δασάρχη, «η επέμβαση πραγματοποιείται ελείψει εναλλακτικών κατασκευαστικών λύσεων για την αναγκαστική εφ άπαξ διέλευση και μόνο βαρέως μηχανήματος έργου διάτρησης του εδάφους».

Στο έγγραφο περιγράφονται συγκεκριμένα οι εργασίες που θα γίνουν εντός των ορίων του άλσους, όπως η απομάκρυνση της υφιστάμενης περίφραξης και η τοποθέτηση προσωρινή περίφραξη (εργασίες που ήδη πραγματοποιηθεί). Ακόμα όπως αποκαλύπτεται υπάρχει ήδη κατατεθειμένο τοπογραφικό διάγραμμα από τον Ιανουάριο της εταιρείας, όπου έχουν καταγραφεί ακόμα και 23 δένδρα που θα… υλοτομηθούν. Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν θεώρησαν σκόπιμο να αναμένουν τη σχετική αδειοδότηση, αλλά ξεκίνησαν αυθαίρετα τις εργασίες τους, προκαλώντας τη δικαιολογημένη παρέμβαση της αρμόδιας προϊσταμένης του Δήμου.

Εκτεθειμένη η δημοτική αρχή

Μετά από το εν λόγω έγγραφο του Δασάρχη, η δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Θεωρεί ακόμα ότι η προϊσταμένη του άλσους έπραξε χωρίς να έχει εξουσιοδότηση – αρμοδιότητα, όπως ανέφερε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 10/4;
  • Πώς επέτρεψε στην εταιρεία να επέμβει στο άλσος; Έδωσε κάποια έγγραφη άδεια γι αυτήν την επέμβαση; Και αν ναι, βάσει ποιας αρμοδιότητας δόθηκε μια τετοια άδεια;

Διαβάστε:

Το έγγραφο του Δασάρχη Αθηνών (σε μορφή pdf)

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *