Σωμ. Εργαζομένων Δήμου: Να στηριχτούν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ

Από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι στα supermarket βρέθηκαν μπροστά στις συνθήκες της πανδημίας, εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό. Είναι οι χώροι που αποτελούν σήμερα τον πιο μαζικό χώρο συγκέντρωσης κοινού και μάλιστα όπου εναλλάσσονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι. Σε όλες τις χώρες που δοκιμάζονται από την πανδημία μετράμε ήδη αρκετούς νεκρούς, εργαζόμενους στα καταστήματα και στις αποθήκες τους.

Ήδη υπάρχουν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία με αιτήματα που αφορούν τα μέσα προστασίας. Αντίστοιχα στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από τους εργαζόμενους στο ίδιο πόστο, οι οποίοι ανησυχούν για τη ζωή τους και για τη ζωή των οικογενειών τους καθώς τα μέτρα προστασίας κρίνονται από ελλιπή ως ανύπαρκτα. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι επιστήμονες να βρεθούμε στα καταστήματα στην έναρξη των βαρδιών, στα διαλείμματα και στο σχόλασμα, να αναδειχτούν τα αιτήματα προστασίας, να στηριχθούν οι συνάδελφοί μας στα supermarket και να καταγγελθούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *