Όταν το 12… υπερισχύει του 19 και οι αποφάσεις βαφτίζονται «ομόφωνες»!

Σε αλχημείες καταφεύγει η διοίκηση Βούρου για να περάσει την πολιτική της. Εν μέσω πανδημίας, στη μοναδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 23/3, η διοίκηση προσπάθησε να συζητήσει όχι ζητήματα της τρέχουσας ιδιαίτερα κρίσιμης περιόδου, αλλά πολύ σοβαρά θέματα που απαιτούν ιδιαίτερα αναλυτική συζήτηση και ενδελεχή διάλογο, όπως είναι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος. Με αστείες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες, όπως αποκαλύπτουμε παρακάτω, θεωρεί ότι ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις, παρά την καταψήφιση από την συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ.

Όπως ήδη έχει καταγράψει το ρεπορτάζ του Πολίτη, αλλά φαίνεται και από τις «αποφάσεις» που έχει αναρτήσει ο Δήμος, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να μη συζητηθούν 4 θέματα σε εκείνη την συνεδρίαση. Το θέμα τέθηκε σε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση μαζί με μια πρόταση σειράς μέτρων προστασίας και ανακούφισης των δημοτών και τη λειτουργία του Δήμου στην πανδημία και υπερψηφίστηκε. Το προεδρείο όμως συνέχισε τη συνεδρίαση και στα θέματα που η πλειοψηφία ψήφισε να μην συζητηθούν.

Το πρώτο θέμα ήταν η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου έτους 2020, 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Και ορίστε πώς αποτυπώνει το έγγραφο της απόφασης την σχετική συζήτηση:

Και αφού πραγματοποιήθηκε η παραπάνω ψηφοφορία, ορίστε πώς… κατασκευάζεται μια απόφαση:

Παρά την συντριπτική καταψήφιση της συζήτησης του θέματος με 19 -12, η διοίκηση θεωρεί ότι το θέμα συζητήθηκε και αποφασίστηκε μάλιστα ομόφωνα(!) η έγκριση της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος. Χωρίς ουσιαστική συζήτηση, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του σώματος, θεωρεί η δημοτική αρχή ότι έχει στα χέρια της μια απόφαση.

Με τον ίδιο τρόπο ελήφθησαν «ομόφωνες αποφάσεις» και για τα επόμενα θέματα (5ο και 6ο) της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσαν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης.

Στο 7ο θέμα της Η.Δ. που αφορούσε τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και ήταν το 4ο θέμα που ζήτησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μην συζητηθεί, ακολουθήθηκε η ίδια ακριβώς διαδικασία, αλλά εκεί περιέργως θεωρείται ότι καταψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου και υπερψηφίστηκε απόφαση μη συζήτησης του θέματος.

Οι «αποφάσεις», όπως έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου:

Η έγκριση της 1ης τροποποίησης του Τεχνικού Πορογράμματος 2020

Έγκριση 1ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού

Έγκριση αναμόρφωσης Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης

Λήψη απόφασης εορτασμού Πρωτομαγιάς

Γίνεται φανερό ότι η διοίκηση είναι εκτεθειμένη με αυτές τις πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διαδικασίες που εισάγει στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήδη με έγγραφό του ο Χάρης Τομπούλογλου ζητά την ανάκληση των παραπάνω αποφάσεων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *