Τι συμβαίνει στο Άλσος; Αναπάντητα ερωτήματα από τη διοίκηση Βούρου

Μια υπηρεσιακή αναφορά έγινε «είδηση» σε πολλά ΜΜΕ και προκάλεσε ανακοινώσεις: από το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου, από το Δήμο, από την Λαϊκή Συσπείρωση, από την Δύναμη Πολιτών. Τέλος έδωσε και τη δική της κατάθεση η υπάλληλος που είδε το όνομά της βορά στο διαδίκτυο, μόνο και μόνο γιατί έκανε τη δουλειά της.

Τι έχει συμβεί πραγματικά; Πίσω από την εργοταξιακή περίφραξη για τα έργα της υπογειοποίησης, τι συμβαίνει στο χώρο του Άλσους;

Από τις 2 Απριλίου με ερωτήματά της η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταγγείλει αυθαίρετες εργασίες στο χώρο του Άλσους. Το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου, καταγγέλλοντας την στοχοποίηση της συναδέλφους τους, μιλά για «αυθαιρεσίες της κατασκευαστικής εταιρείας». Η προϊσταμένη του Τμήματος Άλσους του Δήμου επιβεβαιώνει με την επιστολή της ότι από την 1η Απριλίου έχει παρέμβει στο σημείο και έχει στείλει δυο αναφορές στη δημοτική αρχή για παρεμβάσεις στο Άλσος χωρίς την απαιτούμενη άδεια από το Δασάρχη Αθηνών. Η δημοτική αρχή με τo δελτίο τύπου που εξέδωσε, ενώ απαντά για την διαρροή υπηρεσιακού εγγράφου αποποποιούμενη κάθε ευθύνης και στοχοποιώντας την υπάλληλο, δεν λέει κουβέντα για την ουσία της υπόθεσης.

Τελικά υπάρχουν αυθαιρεσίες στο χώρο του Άλσους; Η καθαίρεση της πετρόχτιστης μάντρας, η περίφραξη εντός του Άλσους σε βάθος 10-20 μέτρων από το εξωτερικό όριο έγιναν μετά από κάποια σχετική άδεια; Υπάρχει άδεια παρέμβασης στο χώρο του Άλσους από το Δασαρχείο Αθηνών; Η Περιφέρεια Αττικής, ο κύριος του έργου της υπογειοποίησης, έχει εγκρίνει αυτές τις εργασίες εντός του Άλσους; Έχει αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό του έργου της υπογειοποίησης;

Τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, η απαγόρευση πρόσβασης στο Άλσος, η εργοταξιακή περίφραξη των έργων δεν προσφέρουν τη δυνατότητα οπτικής επαφής στο ευρύ κοινό. Όταν όμως εδώ και 10 μέρες έχει γίνει τόσος θόρυβος γύρω από το έργο, όταν η υπηρεσιακά υπεύθυνη του Άλσους έχει διαπιστώσει εργασίες χωρίς σχετική άδεια, θα περιμέναμε μια υπεύθυνη απάντηση από τη δημοτική αρχή.

Καλοί οι πανηγυρισμοί του δημάρχου για την έναρξη του έργου της υπογειοποίησης (κεντρική φωτογραφία*), αλλά ο Γ. Βούρος είναι εκλεγμένος για να διαφυλάσσει τα συμφέροντα της πόλης. Αν μη τι άλλο οφείλει να απαντήσει στα τόσο σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Αναμένουμε…

*Την φωτογραφία δανειστήκαμε από ανάρτηση του Ηλία Θεοδωσόπουλου στο facebook

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *