Για θέματα που απορρίφθηκε στο Δ.Σ. η συζήτησή τους η διοίκηση Βούρου ανάρτησε αποφάσεις! – καταγγελία Τομπούλογλου

Παρότι στο δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε η συζήτηση 4 θεμάτων, η διοίκηση θεωρεί τη συζήτησή τους ως γενόμενη και μάλιστα τις αποφάσεις ότι ελήφθησαν ομόφωνα! Όπως είχε σημειώσει σε ρεπορτάζ του ο Πολίτης (δείτε εδώ) για την συνεδρίαση-τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23/3, η διοίκηση επέμενε παρά την κρισιμότητα της περιόδου να συζητήσει τις εκδηλώσεις της… Πρωτομαγιάς, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμα.

Σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στις διευθύνσεις Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών και στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, ο Χάρης Τομπούλογλου επισημαίνει την ακυρότητα των αποφάσεων και καλεί για την ανάκλησή τους. Την επιστολή κοινοποιεί τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Θ Ε Μ Α :  Ακυρότητα συγκεκριμένων αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου μας

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ.,

Με έκπληξη διαπιστώσαμε από την ανάρτηση στην Εφημερίδα της Υπηρεσίας στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας ότι οι υπ΄αρ. 28/2020 (ΑΔΑ: ΩΞΒΘ46ΜΩ0Ι-Φ1Ι), 29/2020 (ΑΔΑ: 6Σ9Κ46ΜΩΟΙ-9ΨΛ), 30/2020 (ΑΔΑ: 6Ξ5446ΜΩ0Ι-ΠΓ0) και 31/2020 (ΑΔΑ: 618Π46ΜΩ0Ι-Μ71) αντιστοίχως Αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23.03.2020, πάσχουν σοβαρά τόσο ως προς την ουσία, όσο και ως προς τη διαδικασία έκδοσης αυτών ως προς το σκέλος της διατύπωσής τους, της επικύρωσής τους από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. και τον Γραμματέα αυτού και ως προς την αποτύπωση της βούλησης της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. κατά την συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, οι εν λόγω επίμαχες Αποφάσεις διαπιστώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ενώ η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων αποφάσισε να μην συζητηθούν τα αντίστοιχα εκεί αναφερόμενα θέματα, εσείς δεν σεβαστήκατε τη βούληση του Σώματος ως οφείλατε, αλλά αντιθέτως προχωρήσατε στη σύνταξη και έκδοση-ανάρτηση των συγκεκριμένων αποφάσεων, αναγράφοντας αναληθώς στο αποφαντικό μέρος αυτών ότι δήθεν εγκρίθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα (!!!) από το Σώμα, παραποιώντας έτσι ουσιαστικά και τυπικά την πραγματικότητα.

Επιπλέον και ενώ γνωρίζατε πολύ καλά καθόσον ήσασταν παρών στη συνεδρίαση, ότι ενώ ετέθη από τρείς επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων αίτημα για » διεξαγωγή διαδικαστικής ψηφοφορίας για τη μη συζήτηση του θέματος» ανά περίπτωση και η οποία διεξήχθη λαμβάνοντας και στις τέσσερις περιπτώσεις την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., εσείς εντούτοις προχωρήσατε στην κατάφωρη παραβίαση της βούλησης του Δ.Σ., υπογράφοντας, εκδίδοντας και δημοσιοποιώντας τις εν λόγω τέσσερις Αποφάσεις.

Εκτός αυτού προβήκατε στις έκνομες αυτές πράξεις σας, χωρίς να υπογραφούν και άρα επικυρωθούν από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., τα πρόχειρα χειρόγραφα τηρούμενα πρακτικά της συνεδρίασης από τον αρμόδιο υπάλληλο-πρακτικογράφο κ. Κ. Πλέσσα, ενώ ερωτήματα εγείρει εάν ετέθη ή μη και η υπογραφή του Γραμματέα του Δ.Σ., κ. Γ. Αναγνώστου στο σώμα των ήδη εκδοθέντων και πρωτοκολλημένων τεσσάρων Αποφάσεων καθώς το όνομά του φέρεται ως υπογράφοντος τις συγκεκριμένες Αποφάσεις όπως αυτές έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και στην Εφημερίδα της Υπηρεσίας.

Δεδομένων των ανωτέρω σοβαρών παρατυπιών, οι οποίες ενδεχομένως να αποτελέσουν και αντικείμενο ποινικής διερεύνησης αλλά και δημοσιονομικού ελέγχου από τα αρμόδια Όργανα, καλείστε όπως ανακαλέσετε άμεσα τις εν θέματι τέσσερις Αποφάσεις του Δ.Σ. για τους παραπάνω σοβαρούς και βάσιμους λόγους που εξέθεσα και παράλληλα εφιστώ από τις εμπλεκόμενες ανά περίπτωση Υπηρεσίες του Δήμου μας , την αποφυγή εκτέλεσης πάσης φύσεως ενέργειας, κυρίως οικονομικού περιεχομένου, οι οποίες θα σχετίζονται με τις εν λόγω καταγγελόμενες Αποφάσεις Δ.Σ. 

Τέλος, οι αρμόδιες Υπηρεσίες υπερκείμενων του Δήμου μας εποπτικών και ελεγκτικών Φορέων και Οργάνων στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα επιστολή μου, παρακαλούνται όπως προβούν σε όλες τις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειές τους.

Παρακαλώ όπως η εν λόγω επιστολή μου πρωτοκολληθεί από την υπηρεσία πρωτοκόλλου του Δήμου μας, γνωστοποιώντας μου τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένου και επιπλέον κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά σε όλους τους δημοτικούς Συμβούλους.

Με τιμή,
ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ-ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Λ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη της Καρδιάς μας»

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Έγινε ένα δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και προφανώς με τον ίδιο τρόπο θα γίνει και το επόμενο ή και τα επόμενα όσο ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα.

    Τόσο το προηγούμενο όσο και τα επόμενα, που και πως μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει;

    Έχει προβλεφθεί η καταγραφή και ανάρτησή των δημοτικών συμβουλίων στο σάϊτ του δήμου για να μπορούμε να έχουμε άποψη για όσα συζητούνται ή θα εξακολουθήσουν να γίνονται εν κρυπτώ όπως το τελευταίο;

    Ως δημότης, καλώ από αυτό το βήμα τους δημοτικούς συμβούλους της Δύναμης Πολιτών να θέσουν το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όποτε φιλοτιμηθεί η δημοτική αρχή να το κάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *