Αυθαιρεσίες στο Άλσος καταγγέλλει ο Ν. Σερετάκης

Αυθαιρεσίες στο Άλσος από τους εργολάβους που ξεκίνησαν τα έργα υπογειοποίησης καταγγέλλει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης.

Συγκεκριμένα όπως μας ενημερώνει πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο για τις πρωτοφανείς αυθαιρεσίες που σημειώθηκαν με το καλημέρα των εργασιών της υπογειοποίησης από τις κατασκευαστικές εταιρείες. 

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης διαπίστωσε ότι: 

  • Κατεδαφίσθηκε η μάντρα του Άλσους χωρίς άδεια και ως εκ τούτου δεν διαφυλάσσεται η οριοθέτηση του Άλσους, ως δασικού χώρου, από το εργοτάξιο.
  • Τοποθετήθηκε αυθαίρετα περίφραξη πολλών μέτρων εντός δασικού χώρου, 20 μέτρα μέσα στο Άλσος.
  • Έχει γίνει εναπόθεση χωμάτων από τις εκσκαφές εντός δασικού χώρου του Άλσους.
  • Από τις παράνομες εργασίες προκλήθηκε σοβαρή ζημιά και σπάσιμο σε ένα πεύκο, ενώ πρέπει να γίνει πιο ενδελεχής έλεγχος και των άλλων.
  • Επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου δεν υπάρχει διακριτή σήμανση και περίφραξη μεταξύ των ορίων του εργοταξίου και του δασικού χώρου του Άλσους. 
  • Επιπλέον, δεν υπήρχε αναρτημένη πινακίδα με τα στοιχεία του έργου σε εμφανές σημείο, όπως προβλέπεται για δημόσιο έργο

Δεν γνωρίζουμε εάν παρεβρίσκονταν στο χώρο αρμόδιοι υπάλληλοι τις αρμόδιες υπηρεσίες που υποχρεούται να επιβλέψουν τις αντίστοιχες εργασίες (Δήμος, Περιφέρεια, Δασαρχείο, ΥΠΕΝ). 
Πρόκειται για σωρεία αυθαιρέτων εργασιών και παραβάσεων, τα οποία ο Νίκος Σερετάκης υπέδειξε επί τόπου σε δύο  μέλη της διοίκησης, στον Αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Σπύρο Γραμμένο και τον υπεύθυνο της Δημοτικής Αστυνομίας κ Σωτήρη Κοσκολέτο. 
Για το ίδιο θέμα ο Νίκος Σερετάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δασάρχη Αθηνών κ. Σωτήριο Σίμνο, καθώς είναι γνωστό ότι δίχως την κατηγορηματική άδεια του Δασαρχείου καμία παρέμβαση δεν επιτρέπεται στο Άλσος, και με άλλες αρμόδιες αρχές. 
Τόσο η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ Βούρου όσο και η Περιφέρεια Αττικής του κ. Πατούλη φέρουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες γιατί με τη στάση τους ενθαρρύνουν τις αυθαιρεσίες των διάφορων κατασκευαστικών εταιρειών που κλιμακώνονται.
Θυμίζουμε ότι εδώ και σχεδόν 2 μήνες περιμένουμε τις απαντήσεις και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για μια σειρά συναφή ζητήματα, όπως ενδεικτικά το αυθαίρετο κόψιμο των κάγκελων της περίφραξης (η οποία τώρα γκρεμίστηκε ολοσχερώς), τα σταθμευμένα εργοταξιακά οχήματα και την εγκατάσταση κοντέινερ στην ζώνη πυρόσβεσης παραπλεύρως του γηπέδου που εφάπτεται του Άλσους. 

Δεν χωρά καμία δικαιολογία. Δήμος, Δασαρχείο είναι πλέον ενήμεροι για τις παραπάνω αυθαιρεσίες και έχουν ευθύνη, όπως και κάθε άλλος αρμόδιος, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την διακοπή κάθε παράνομης εργασίας, την βεβαίωση των παραβάσεων, την αποκατάσταση και την προστασία του μοναδικού αυτού πνεύμονα για το Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *