Ανευθυνότητα και μικροπολιτική από τη διοίκηση Βούρου – ρεπορτάζ από το Δ.Σ. 23/3

Παρά την επιμονή της αντιπολίτευσης να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η διοίκηση επέμενε μέχρι τέλους να θέσει προς συζήτηση τον ορισμό τελών για τις… πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, την αναμόρφωση κωδικών του προϋπολογισμού και το πρόγραμμα τεχνικών έργων!

Στη χθεσινή (23/3) τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλη η αντιπολίτευση επέμεινε και πέτυχε τη συζήτηση μια δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, την οποία εισηγήθηκε ο Π. Γρετζελιάς. Με βάση και τις προτάσεις που διατύπωσαν οι Α. Βασιλόπουλος και Ν. Σερετάκης για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, υπερψηφίστηκε τελικά η πρόταση που περιλαμβάνει μείωση τελών για δημότες και επιχειρήσεις για όσο διάστημα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και μια σειρά άλλα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Μια πρόταση που είναι και οικονομικά εφικτή, αφού όπως αποδεικνύεται πλέον και από τον προϋπολογισμό υπάρχει το πλεόνασμα των 2 εκατομμυρίων ευρώ στα ανταποδοτικά τέλη από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η πλειοψηφία επέδειξε μια εντελώς μικροπολιτική διάθεση. Αρνήθηκε ακόμα και να εισαχθεί προς συζήτηση η πρόταση Γρετζελιά, κάτι που όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει, αφού το θέμα συζητήθηκε με απόφαση της πλειοψηφίας. Κατά την ψηφοφορία δε οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Βούρου, συν τους Κοπελούσο – Κωνσταντινίδη καταψήφισαν την πρόταση. Υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών, της παράταξης Γρετζελιά (διαφοροποιημένος εμφανίστηκε ο κ. Λέκκας, ψηφίζοντας λευκό), της παράταξης Τομπούλογλου (απουσίαζε η Σ. Αλιφραγκή), ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Ουσταμπασίδης και ο Α. Γούλας.

Επέμεναν να συζητηθεί η… Πρωτομαγιά

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης της αντιπολίτευσης, στην οποία περιλαμβάνονταν και η μη συζήτηση τριών θεμάτων στη συνεδρίαση (τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, αναμόρφωση προϋπολογισμού, εκδηλώσεις Πρωτομαγιάς), η διοίκηση επέμενε να συζητηθούν και αυτά τα θέματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια κατάσταση, όπου επικρατούν γενικευμένα περιοριστικά μέτρα και αναστέλλονται λειτουργίες και δραστηριότητες χιλιάδων επιχειρήσεων και εργαζομένων, η διοίκηση επέμενε να συζητηθεί αλλαγές στο τεχνικό πρόγραμμα, όπου έντεχνα κάποια έργα βαφτίζονται προμήθειες, όπως καταγγέλθηκε από συμβούλους της αντιπολίτευσης και εισάγονται νέες μελέτες που εξυπηρετούν ιδιοτελείς σχεδιασμούς.

Ακόμα και η επιμονή να συζητηθεί το θέμα των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς, με καθορισμό τελών για τους μικροπωλητές κλπ, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί όταν από τις 13/3 έχουν ανασταλεί όλες οι εμποροπανηγύρεις, μαζί με μια σειρά άλλες δραστηριότητες.

Τελικά τα τρία αυτά θέματα δεν συζητήθηκαν και η δημοτική αρχή απέμεινε μόνη σε ένα κρεσέντο ανευθυνότητας και επίδειξης μικροπολιτικής διάθεσης σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *