Εμπλοκή με το Δημοτικό Συμβούλιο – Υπεύθυνη στάση από τη Δύναμη Πολιτών -upd

Εμπλοκή προέκυψε με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επιχειρεί να συγκαλέσει η διοίκηση του Δήμου. Βάσει των διατάξεων που περιέχονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, οι συνεδριάσεις των ΔΣ μπορούν να γίνονται εξ αποστάσεως, με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς.

Η Δύναμη Πολιτών, δια του επικεφαλής της Άρη Βασιλόπουλου, ζήτησε να συζητηθούν μόνο τα επείγοντα θέματα για τη λειτουργία του Δήμου με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. «Σε περίπτωση που δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα δεν θα είχαμε αντίρρηση τα απολύτως απαραίτητα θέματα να συζητηθούν δια περιφοράς στέλνοντας όλοι δημοτικοί σύμβουλοι γραπτώς την τοποθέτηση και την ψήφο τους», αναφέρει σε γραπτή απάντηση που έστειλε και συνεχίζει: «Σε κάθε περίπτωση, δεν δεχόμαστε να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο αφού εκτός των θεμάτων υγιεινής και ασφάλειας που προκύπτουν, θεωρούμε ότι οφείλουμε να δώσουμε πρώτοι από όλους εμείς το παράδειγμα στους πολίτες που καλούνται και αυτοί να τηρήσουν αυστηρά μέτρα προστασίας». 

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του Δ.Σ. Λύσανδρος Γεωργαμλής απέστειλε πρόσκληση για συνεδρίαση «δια περιφοράς» την Δευτέρα 23/3, με ημερήσια διάταξη 16(!) θεμάτων, μεταξύ των οποίων η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, αλλά και οι… εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Από τους υπόλοιπους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κάποιοι (Γρετζελιάς, Τομπούλογλου, αλλά και ο ανεξάρτητος Γ. Ουσταμπασίδης) σύμφωνα με το ρεπορτάζ ζήτησαν να πραγματοποιηθεί κανονική συνεδρίαση (!).

Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως ενημέρωσε γραπτώς ο επικεφαλής της Ν. Σερετάκης «δεν συναινεί στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23/3/2020. Θεωρούμε ότι η επιδημία αξιοποιείται ως πρόσχημα για να περάσουν στα μουλωχτά πολύ σοβαρά θέματα δίχως συζήτηση».

Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια συνεδρίαση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Για την… ιστορία τα θέματα που έθεσε στην ημερήσια διάταξη η διοίκηση είναι:

 1. Μερική ανάκληση της αριθ. 210/2017 απόφασης Δ.Σ. περί έγκρισης αποδέσμευσης οικογενειακών τάφων Δημοτικού Κοιμητηρίου.
 2. Επικύρωση πινάκων ωφελουμένων της πράξης «ΔΟΜΗ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 5003609 έτους 2020 ( Α΄ΦΑΣΗ).
 3. Ορθή Επανάληψη της υπ.αριθμ. 219/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς τα σχετικά γ,δ,ε, που αφορούν, τον ορισμό Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας ως προσώπου επικοινωνίας στα πλαίσια της Κοινωνικής Σύμπραξης στο Δήμο, τον ορισμό υπαλλήλων ως εκπροσώπων του Δήμου στο Διοικητικό Μέρος, τον ορισμό υπευθύνων – διανομής αποθήκης, καθώς και τoυ σημείου Διανομής. 
 4. Έγκριση Ένταξης (13) Ωφελουμένων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας  Κωνσταντινουπολιτών,  που διαμένουν στον Νέο Οίκο του Πολίτη (Θεοτοκοπούλου 5 -Ν.Μάδυτο) στο Πρόγραμμα της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: (ΣΙΤΙΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ)» με κωδικό ΟΠΣ 5003609.
 5. Έγκριση 1ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Δήμου έτους 2020.
 6. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2020, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.
 7. Έγκριση αναμόρφωσης Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων έτους 2020, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.
 8. Καθορισμός α) ημερομηνιών διεξαγωγής του εορτασμού της Πρωτομαγιάς 2020, β) των τελών χρήσης πεζοδρομίου για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2020 και γ) των κατηγοριών των ευπαθών ομάδων και των σχετικών δικαιολογητικών που θα πρέπει να προσκομίσουν ώστε να δικαιούνται έκπτωση στα ανωτέρω τέλη, βάσει της αριθ. 47/2020 απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.
 9. Καθορισμός συντελεστή κατηγορίας Γ΄τελών διαφήμισης έτους 2020 και εφεξής, βάσει της αριθ. 48/2020 απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.
 10. Έγκριση καταλογισμού και βεβαίωσης ή μη υπέρ του Δήμου αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 παρ.2 Ν. 318/69 και του άρθρου 2 παρ. 2 του ΚΕΔΕ, στηριζόμενης στην υπ. αριθμ. 2609/17 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών.
 11. Έγκριση υποβολής αιτήματος τροποποίησης της Απόφασης Ένταξης –  Έγκριση Σχεδίου Τροποποιημένης Απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (1) «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος» της Πράξης «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5003609.
 12. Αποδοχή υπογραφής παράτασης σύμβασης σύστασης Ειδικού Δεσμευμένου Λογαριασμού στο πλαίσιο υλοποίησης του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016» και ειδικότερα για τον άξονα προτεραιότητας 4: «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» -Εξουσιοδότηση Δημάρχου.
 13. Γνωμοδότηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73  του  Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), επί των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στα πλαίσια κατασκευής του έργου «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ», βάσει της αριθ. 14/2020 απόφασης-εισήγησης της Ε.Π.Ζ.
 14. Έγκριση διάλυσης σύμβασης της μελέτης «Πράξη εφαρμογής Π.Μ.Ε. Μπριτάνια».
 15. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης και συγκρότηση επιτροπής προσωρινής-οριστικής παραλαβής του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ» (Α.Μ. 197/2017).
 16. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου.
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *