«Διεθνολόγος» καλεί να «βάλουμε τέλος στον κοινοβουλευτισμό και τα κόμματα»

«Τώρα προέχει να παραμείνουμε ενωμένοι και μονιασμένοι σε ό,τι μας επιφυλάσσει ακόμα η τουρκική επεκτατική πολιτική. Όταν όμως αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή, οφείλουμε να βάλουμε ένα οριστικό τέλος σε όσους μας έφτασαν ως εδώ: στον κοινοβουλευτισμό και τα κόμματα» . Επιλέξει ο επίλογος άρθρου του διεθνολόγου Σταύρου Καλεντερίδη, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα infognomon του γνωστού πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Σάββα Καλεντερίδη (για όποιους αντέχουν να το διαβάσουν, εδώ).

Ο αρθρογράφος αναλύει την άποψη ότι όσα προηγήθηκαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έγιναν με σκοπό να σπρωχθεί ο πληθυσμός να εγκαταλείψει τα νησιά αυτά, ώστε να αφελληνιστούν και να περάσουμε σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Και καταλήγει να καλεί σε ανατροπή του κοινοβουλευτισμού και σε διάλυση των κομμάτων, ονειρευόμενος προφανώς μια νέα χούντα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στις συνθήκες εκφασισμού του δημόσιου διαλόγου και της πολιτικής ζωής στη χώρα μας όλα τα «μπουμπούκια» από το μαύρο παρελθόν της χώρας μας είναι έτοιμα να «ανθίσουν». Σε άλλες εποχές ένας αρθρογράφος που θα τολμούσε να διατυπώσει δημοσίως αυτές τι απόψεις θα αντιμετώπιζε τουλάχιστον την αυτεπάγγελτη κατηγορία για απειλή κατά του πολιτεύματος. Στις συνθήκες «εθνικού παροξυσμού» που συντηρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και της αναζωπύρωσης της δράσης του εγχώριου φασισμού και της μαύρης διεθνούς, βρίσκουν ανοικτή την πόρτα κάθε είδους πράκτορες, νοσταλγοί της χούντας και ύποπτοι εκφραστές συμφερόντων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *