Όταν ο Πατούλης είναι «στριμωγμένος» διαλύει τις συνεδριάσεις

Όπως έγραψε ήδη ο Πολίτης η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ακυρώθηκε, αφού ο Γ. Πατούλης… τηλεφωνικά έδωσε εντολή να αποχωρήσουν οι σύμβουλοι της παράταξής του, προφασιζόμενοι επεισόδια. Στην προγραμματισμένη συνεδρίαση επρόκειτο να συζητηθεί και να αποφασισθεί η ένταξη του αντιπλημμυρικού έργου στην Αγία Μαρίνα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική». Μετά την ακύρωση του ΠΕΣΥ, το έργο θα υποστεί μια ακόμα καθυστέρηση.

Για την τακτική Πατούλη είναι χαρακτηριστική η καταγγελία που κάνει ο συνδυασμός «Πειραιάς για Όλους» με επικεφαλής τον Νίκο Μπελαβίλα. Η αποχώρηση των συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν προσχηματικός και έγινε αφού υπήρχε σοβαρός «κίνδυνος» να μην περάσει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του ΟΛΠ, ένα έργο στο οποίο αντιτίθενται οι γύρω Δήμοι και πολλοί φορείς της πόλης. Οι διαμαρτυρίες κατοίκων και οργανώσεων της Δυτικής Αττικής για τις χωματερές, σύμφωνα με την καταγγελία, είχαν ήδη τελειώσει, αλλά παρόλα αυτά η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφάσισε να διακόψει της συνεδρίαση.

Διαβάστε την καταγγελία:

Όσοι βρεθήκαμε απόψε στην καθυστερημένη εδώ και δύο μήνες, αλλά επιτέλους προγραμματισμένη, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με θέμα τη διαβόητη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του ΟΛΠ βιώσαμε ένα επικό μάθημα management.
Οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του «Πειραιάς για Όλους», οι εκπρόσωποι οργανώσεων, επαγγελματικών φορέων, συλλογικοτήτων πολιτών ήταν εκεί μεταφέροντας τα ομόφωνα ψηφίσματα της αυτοδιοίκησης με τις σοβαρότατες ενστάσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των λιμενικών έργων. Εκεί και οι αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας με τις εισηγήσεις τους. Αναμένοντας την έναρξη της συζήτησης για την έγκριση ή όχι της ΜΠΕ. Ο μόνος που απουσίαζε ήταν ο κύριος Πατούλης.
Αφού εξαντλήθηκαν τα προ ημερησίας διάταξης θέματα, το προεδρείο ανακοίνωσε στο κατάμεστο αμφιθέατρο ότι η συνεδρίαση ματαιώνεται! Οι ψήφοι δεν έβγαιναν. Για τη ΜΠΕ του ΟΛΠ θα άναβε κόκκινο φως. Έτσι ο κύριος Περιφερειάρχης, με δήθεν αφορμή τις διαμαρτυρίες για τα σκουπίδια που πάλι φορτώνονται στη Φυλή και τον Πειραιά, οι οποίες όμως είχαν λήξει μισή ώρα νωρίτερα και ενώ οι διαμαρτυρόμενοι είχαν αποχωρήσει, ακύρωσε τη συνεδρίαση. Δίνοντας σε όλους μας ένα μάθημα πραγματικού management. Δηλαδή, αν η πραγματικότητα δεν μας ταιριάζει, τόσο το χειρότερο για αυτήν.
Εμείς θα περιμένουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό, αλλά και υπομονή, την επόμενη συνεδρίαση. Ίσως όμως και αυτή να ματαιωθεί λόγω του κορωνοϊού.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *