«Τραμπούκους» ονομάζει ο Πατούλης όσους διαμαρτύρονται για τις χωματερές

Πλήθος φορέων και πολιτών, κυρίως της Δυτικής Αθήνας – Αττικής, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 4/3 για να διαμαρτυρηθεί για την συνέχιση λειτουργίας των χωματερών. Παρότι τελικά ο Γ. Πατούλης διαμήνυσε ότι αποδέχεται να γίνει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων, την Τετάρτη 18/3, με μια ανακοίνωση που εξέδωσε μετά επιτίθεται στους παραβρισκόμενους, χαρακτηρίζοντάς τους «περιφερόμενους τραμπούκους» και μιλώντας για «μπαχαλοποίηση» και «οχλοκρατία».

Όπως γράφει η ανακοίνωση της Περιφέρειας η παράταξη Πατούλη αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση και αποδίδει ευθύνες «στην απρεπή κι αντιδημοκρατική συμπεριφορά μιας ομάδας μεταφερόμενων με πούλμαν από διάφορες γειτονιές της Αττικής, «μπαχαλάκηδων», οι οποίοι προσήλθαν στη συνεδρίαση με μοναδικό σκοπό να επιβάλλουν  βίαια τις απόψεις τους και να εμποδίσουν την ομαλή συνεδρίαση του Συμβουλίου».

Και συνεχίζει: «Οι συγκεκριμένοι ταραξίες, που προέρχονται από συγκεκριμένο κομματικό χώρο, προσήλθαν στη συνεδρίαση μετά από πρόσκληση που απηύθυνε δημόσια στο πρωτοσέλιδό της κομματική εφημερίδα της Αριστεράς».

Για την ιστορία να πούμε ότι μια σειρά φορείς είχαν καλέσει στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ, μεταξύ των οποίων το Δυτικό Μέτωπο το οποίο αντιδρά στην ακύρωση των διαγωνισμών για νέα χωματερή και επέκταση του ΕΜΑΚ στη Φυλή:

O Πατούλης δεν καταλαβαίνει από συλλογικότητες. Όπως δηλώνει: «Σήμερα η Δημοκρατία δέχτηκε ένα ισχυρό κτύπημα. Καταγγέλλω στους πολίτες της Αττικής τους “μεταφερόμενους” τραμπούκους, που επιχείρησαν με βίαιο τρόπο να επιβάλλουν την ατζέντα τους στο ανώτερο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας Αττικής. Για μας αποτελεί “κόκκινη γραμμή” ο σεβασμός στους κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου. Δεν θα επιτρέψουμε σε κοινωνικές και πολιτικές μειοψηφίες να  επιβάλλουν με τη βία τις απόψεις τους. Δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση αλλά ούτε και καμία κοινωνική στήριξη.

Δεν θα επιτρέψουμε η οχλοκρατία να νικήσει».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *