Με καθυστέρηση ο Δήμος ανακοινώνει προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό

Με κάθε… επισημότητα ανακοινώθηκαν προληπτικά μέτρα προστασίας από το Δήμο. Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες μέρες (29/2) ο αντιδήμαρχος Παιδείας έσπευσε να κατηγορήσει όσους δημόσια ζήτησαν να ληφθούν μέτρα ότι ασκούν τρομοκρατία και διαβεβαίωνε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στα σχολεία.

Σήμερα ο Δήμος ενημερώνει ότι την Παρασκευή θα απολυμανθούν τα σχολεία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε προληπτικές ενέργειες προστασίας από τον κορωνοϊό προχωρά ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Συγκεκριμένα σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος και στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσσανδρος Γεωργαμλής, οι αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων, η γενική γραμματέας του Δήμου και οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών, αποφασίστηκαν, πέραν της επιπλέον προμήθειας αντισηπτικών, θέμα που συμπεριλαμβάνεται στην Ημερήσια Διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 04/03/20, της ενημέρωσης των σχολείων και των συμπολιτών μας μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου (www.dimosfx.gr) που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, τα παρακάτω:

  1. Το κλείσιμο των ΚΑΠΗ από την Πέμπτη 05/03/20 έως την Κυριακή 08/03/20 (πρόκειται για καθαρά προληπτικό μέτρο, που λαμβάνεται για την προστασία των μελών των ΚΑΠΗ καθώς όλα τα επιστημονικά και επιδημιολογικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις μεγάλες ηλικίες, κάτι που αποτυπώνεται στις σχετικές στατιστικές), καθώς και η προληπτική απολύμανσή τους
  2. Η αναβολή όλων των εκδηλώσεων του Δήμου έως την Κυριακή 15/03/20
  3. Η προώθηση του ενημερωτικού υλικού της ΓΓΠΠ και του Υπουργείου Υγείας σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου
  4. Τέλος την Παρασκευή 06/03/20 οι παιδικοί σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα ολοκληρώσουν το ημερήσιο πρόγραμμά τους στις 12:40 προκειμένου να ξεκινήσει προληπτική απολύμανση (μικροβιοκτονία) των αντίστοιχων κτιρίων του Δήμου μας.

Προστατευόμαστε από τον κορωνοϊό, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ενεργώντας με ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Ο Δήμος μας θα λάβει οποιοδήποτε άλλο μέτρο χρειαστεί για την προστασία των συμπολιτών μας, εξετάζοντας τα δεδομένα που προκύπτουν και πάντα με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *