Ο Βούρος ξεκίνησε την «ανθρωποφαγία» και τώρα προσπαθεί να καλύψει την Παπακώστα

Ο ίδιος ο Βούρος και οι στενοί συνεργάτες του εξαπέλυσαν μια πρωτοφανή επίθεση στο πρόγραμμα «Εστία» με αφορμή τη σύλληψη ενός συμβασιούχου του προγράμματος που βρέθηκε να έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη. Χρησιμοποιώντας το κανάλι επικοινωνίας του Δήμου, επιτέθηκαν στην προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και στα στελέχη του προγράμματος, με ρεβανσιστική διάθεση επιχειρώντας να ξεπεράσουν το σοκ της ήττας που υπέστησαν και την απώλεια της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τα όσα εξευτελιστικά ακούστηκαν για τις συναλλαγές τους με τους συμμάχους τους. Μάλιστα τα γνωστά παπαγαλάκια τους στο διαδίκτυο φρόντισαν να αξιοποιήσουν το γεγονός για να ζητήσουν για άλλη μια φορά την απόλυση των εργαζομένων στο πρόγραμμα.

Και αφού αποκαλύφθηκε ότι ο εργαζόμενος με τα νομικά προβλήματα προσελήφθη επί της δικής τους θητείας, επιχειρούν τώρα να διορθώσουν την… γκάφα, αποποιούμενοι των όποιων ευθυνών τους, καλύπτοντας μόνο την κα Παπακώστα, με μια ανακοίνωση της παράταξής τους, η οποία «μπάζει» από πολλές πλευρές. Γιατί, πώς είναι δυνατόν να έχει προσληφθεί επί των ημερών τους ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, αλλά την ευθύνη να την έχει η προηγούμενη δημοτική αρχή; Πώς είναι δυνατόν να γράφουν ότι την απόφαση πρόσληψης λαμβάνει το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, αλλά παράλληλα να θεωρούν ότι η κα Παπακώστα δεν φέρει καμιά ευθύνη;

Αν είχαν την στοιχειώδη ευαισθησία, θα έπρεπε οι ίδιοι να καταδικάσουν την ανακοίνωση που εξέδωσαν ως Δήμος αποδίδοντας ευθύνες κατά δικαίων και αδίκων χωρίς να περιμένουν καμιά επίσημη ενημέρωση, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Αν τους ενδιέφερε να μην «δηλητηριάζει» το συγκεκριμένο θέμα την καθημερινότητα της πόλης, θα έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη από τα στελέχη του προγράμματος «Εστία», τα οποία στοχοποίησαν με την ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση της παράταξης Βούρου

Τις τελευταίες ημέρες η πόλη μας έχει γίνει μάρτυρας μίας τοξικής «ανθρωποφαγικής» κατάστασης με αφορμή τη σύλληψη διερμηνέα του προγράμματος ESTIA. Πέραν από το νομικό – αστυνομικό σκέλος της υπόθεσης για το οποίο ήδη έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, έχει προκύψει και ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο ερμηνεύεται από επίσημους  ή άλλους αυτόκλητους παράγοντες κατά το δοκούν.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην συνεχίσει το συγκεκριμένο θέμα να «δηλητηριάζει» την καθημερινότητα της πόλης είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής:

  1. Οι προσλήψεις των εργαζομένων του προγράμματος ESTIA γίνονται με απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης (η απόφαση για την παραπάνω πρόσληψη, πάρθηκε στις 30/09/19). Η κ. Παπακώστα ορίσθηκε πρόεδρος του ESTIA (τίτλος χωρίς επί της ουσίας αποφασιστικές αρμοδιότητες) σε επόμενη συνεδρίαση.
  2. Οι υποψήφιοι αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή στην οποία ουδέποτε συμμετείχε η κ. Ανθή Παπακώστα ως τακτικό μέλος και ως εκ τούτου ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει αξιολογήσει υποψήφιο ή έχει υπογράψει οποιαδήποτε πρόσληψη εργασίας. Όποιος ενδιαφέρεται για τη σύνθεση της επιτροπής μπορεί να ανατρέξει στα πρακτικά.
  3. Η πάγια θέση της παράταξής μας, όπως αυτή εκφράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (08/01/20) που είχε ως μόνο θέμα της Η.Δ. το εν λόγω πρόγραμμα από τον Δήμαρχο, ήταν όλες οι προσλήψεις να γίνονται βάσει κριτηρίων ΑΣΕΠ, με πλήρη διαφάνεια, με γνώμονα τα προσόντα των υποψηφίων και φυσικά χωρίς συνέντευξη.

Ως εκ τούτου όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε καλοπροαίρετος συμπολίτης μας, καμία απολύτως ευθύνη δεν αναλογεί στην δημοτική μας σύμβουλο κ. Παπακώστα και στην Δημοτική μας Αρχή για το συγκεκριμένο θέμα όπως εντέχνως επιθυμούν να παρουσιάσουν ορισμένοι, παραχαράσσοντας τα γεγονότα και την πραγματικότητα.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Αρκετά κύριε Βούρο. Γιατί καλύπτετε μόνο την κα Παπακώστα και όχι και τον κύριο Καραβία; Δικός σας σύμβουλος είναι και αυτός και μάλιστα από τους καλύτερους. Μόνο επειδή έχει σχέση με την ΠΑΕ και φοβάστε μήπως σας μαλώσουν; Είστε για κλάματα… Αχ τι έχουμε ακόμα να δούμε !!! Και εγώ που νόμιζα ότι δεν υπήρχε χειρότερη από τη διοίκηση Γαϊτανά αλλά δυστυχώς για όλους μας υπάρχει !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *