Δημοτική αρχή ψευτών και προβοκατόρων

Από την Πέμπτη το απόγευμα ο δήμαρχος και οι πραιτοριανοί του έτριβαν τα χέρια τους: βρήκαν λέει λαβράκι, το οποίο όχι μόνο θα αποστόμωνε την αντιπολίτευση, όχι μόνο θα έκανε να ξεχαστούν οι αποκαλύψεις για τις ξετσίπωτες συμφωνίες Βούρου – Γρετζελιά στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο, αλλά θα έβγαιναν και από πάνω. Πώς; Επειδή συνελήφθη ένας διερμηνέας του προγράμματος «Εστία», αφού πριν λίγες μέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα για σοβαρό ποινικό αδίκημα. Ως δια μαγείας, ο κ. Βούρος και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι, θεώρησαν ότι θα πάρουν τη ρεβάνς από την αντιπολίτευση και τον (δικό τους) πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Καραβία για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να απολύσουν 20 άτομα για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά, όπως αποκαλύφθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφού πρώτα έφτιαξε το κλίμα το ανεπίσημο γραφείο Τύπου του Δήμου (fxnews) μέσω ανάρτησης του κ. Βέτου (τρομάρα του…), ακολούθησαν δύο επίσημες ανακοινώσεις: μία της Κοινωφελούς επιχείρησης, η οποία ενημερώνει για το συμβάν και τη διερεύνησή του και ακόμη μία από το Δήμο, που αδειάζει την πρώτη. Και τι μας λέει η ανακοίνωση του Δήμου; Με διθυραμβικό τόνο αυτοδικαιώνεται για την πολιτική της θέση να απολύσει τους υπαλλήλους του Προγράμματος Εστία. Δηλαδή, με απλά λόγια λέει ότι αν είχε εφαρμοστεί η πολιτική της και δεν είχε περάσει η πρόταση της αντιπολίτευσης, κάτι τέτοιο θα είχε αποφευχθεί αφού δεν θα είχε ανανεωθεί η σύμβαση του συγκεκριμένου υπαλλήλου. Εδώ όμως είναι που σταματά η πλάκα και αρχίζει η πραγματική γελοιότητα:

Α. Η συγκεκριμένη πρόσληψη δεν έγινε από την επάρατο προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά από την τωρινή τον περασμένο Δεκέμβριο. Η πολιτική ευθύνη μάλιστα έχει και ονοματεπώνυμο: Ανθή Παπακώστα. Αυτή ήταν η πρόεδρος του Εστία μέχρι πριν λίγες μέρες, αυτή φέρει ακέραια και την πολιτική ευθύνη για όσα, καλά ή άσχημα συνέβησαν στο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της θητείας της ως προέδρου.

Β. Η πολιτική επιλογή της διοίκησης Βούρου ήταν να απολύσει όλους τους υπαλλήλους, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ, των οποίων τις συμβάσεις ανανέωσε άμεσα πριν το τέλος του 2019. Ανάμεσά τους και αυτού που πριν λίγες μέρες συνελήφθη. Επομένως, όχι μόνο τον προσέλαβαν, αλλά και του ανανέωσαν μέσα σε ενάμιση μήνα τη σύμβαση, προφανώς επειδή δεν γνώριζαν τις δικαστικές του εκκρεμότητες.

Γ. Αντί η διοίκηση να καθίσει κάτω και να αναζητήσει τρόπους, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, κάνει επίθεση κατά πάντων και κυρίως κατά του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Καραβία και κατά των υπαλλήλων, αποποιούμενη οποιαδήποτε ευθύνη. Τέτοια στρεψοδικία, ακόμη και ο Γκέμπελς θα ζήλευε…

Η πραγματικότητα όμως είναι μία και είναι απλή. Ο κύριος Βούρος και τα ακροδεξιά στοιχεία που τον περιτριγυρίζουν με πολύ μεγάλη ευκολία θα τερμάτιζαν το Πρόγραμμα «Εστία» για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται στο Δήμο μας. Αντί αυτού, επέλεξαν να το κρατήσουν για ένα και μοναδικό λόγο: για να «βολέψουν» παρατρεχάμενους της διοίκησης, στους οποίους είχαν τάξει από το καλοκαίρι θέσεις εργασίας ως ανταμοιβή για τη στήριξή τους. Ο κ. Γρετζελιάς εμφάνισε δημόσια στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο λίστα 70 ατόμων που περίμεναν να προσληφθούν, γεγονός που δεν διαψεύστηκε από κανέναν. Επειδή οι εργαζόμενοι και η αντιπολίτευση του Δήμου δεν τους έκαναν τη χάρη και πέτυχαν την ανανέωση των συμβάσεων, η διοίκηση έχει βαλθεί με κάθε τρόπο να συκοφαντήσει το πρόγραμμα και να εκμεταλευτεί οποιαδήποτε ευκαιρία της δίνεται προκειμένου να δείξει ότι είναι προβληματικό.

Βεβαίως, εδώ δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τις δηλώσεις του κ. Βούρου περί «απόλυτα επιτυχημένου προγράμματος» ύστερα από τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας κ. Λεκλέρ. Είναι απλώς ένα από τα μύρια όσα ψεύδη εκστομίζει καθημερινά ένας ανυπόληπτος πλέον δήμαρχος. Σημασία έχει ότι έχουμε να κάνουμε με μία διοίκηση η οποία διοικεί το Δήμο με φτηνιάρικα τεχνάσματα, με επικοινωνιακά κόλπα, με αντεργατικό μένος και με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση φιλίων συμφερόντων. Και είμαστε ακόμη στην αρχή…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *