Όταν μια Δημοτική Αρχή σε σύγχυση λειτουργεί εκδικητικά και διαλυτικά

«Ο πνιγμένος από τα μαλιά του πιάνεται» λέει μια λαϊκή παροιμία, που ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση που βρίσκεται ο Βούρος και η ετερόκλητη παρέα του. Στριμωγμένοι μετά την ήττα που υπέστησαν για τους χειρισμούς τους στο πρόγραμμα «Εστία» και τις αποκαλύψεις για την επιχείρηση ρουσφετολογικής άλωσης μιας ολόκληρης υπηρεσίας, έσπευσαν να πιαστούν από μια υπόθεση του αστυνομικού δελτίου για να «λύσουν τις διαφορές τους» και να πλήξουν πρόσωπα και εργαζόμενους.

Χωρίς καν να έχει υπάρξει πλήρης ενημέρωση για την υπόθεση του φερόμενου ως φυγόδικου εργαζόμενου στο πρόγραμμα «Εστία» (ο οποίος μάλιστα, όπως μάθαμε, έχει προσληφθεί πρόσφατα, επί της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής), χωρίς η αρμόδια Κοινωφελής Επιχείρηση, στην οποία εργάζεται ο εν λόγω εμπλεκόμενος, να αποδίδει ευθύνες (πώς θα μπορούσε άλλωστε;), η Δημοτική Αρχή χρησιμοποιεί το κανάλι διάδοσης των ανακοινώσεων του Δήμου για να επιτεθεί και να σπιλώσει συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Είναι η πολλοστή φορά που στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής βρίσκονται εργαζόμενοι. Το είδαμε με τις μαζικές μετακινήσεις προσωπικού, με την επιχείρηση διάλυσης μιας ολόκληρης υπηρεσίας, με την κλήση σε απολογία προϊσταμένου που δεν δέχθηκε να υπογράψει απευθείας ανάθεση. Τώρα βλέπουμε μια παραπαίουσα διοίκηση να επιχειρεί να πάρει τη… ρεβάνς μετά την απομόνωσή της και να εμφανιστεί δικαιωμένη. Κι ας έχει μείνει έκθετη από τις καταγγελίες για τις ιδιόχειρες λίστες με τα ρουσφέτια που επρόκειτο να διεκπεραιώσει. Κι ας έχει δεχθεί καταγγελίες από το Σωματείο Εργαζομένων για ρεβανσισμό και εκδικητικότητα.

Η τωρινή όμως ενέργειά της διοίκησης Βούρου είναι ένα ακόμα κατρακύλισμα σε πιο απαράδεκτες ενέργειες. Η στοχοποίηση ενός ευαίσθητου προγράμματος που αφορά εκατοντάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο και η διαπόμπευση εργαζομένων για να… δικαιώσει την πολιτική του είναι διαλυτικό για το Δήμο και τις υπηρεσίες του. Μέχρι πού σκοπεύει να… τραβήξει το σκοινί ο κ. Βούρος; Μέχρι πότε θα επιχειρεί να βγει από τα αδιέξοδα της πολιτικής του διαλύοντας υπηρεσίες;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *