Το Σωματείο ζητά να αποσυρθεί η πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου τους

Αποκαλυπτική της αντιθεσμικής διαδικασίας που ακολουθείται από το σύστημα διοίκησης που έχει εγκαθιδρύσει ο Βούρος, είναι η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου, με την οποία ζητά να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εναντίον συναδέλφου τους:

Κύριε Δήμαρχε, μάλλον εντέχνως προκαλείται τη αντίδραση του Σωματείου το τελευταίο διάστημα. Νέο κρούσμα αυταρχισμού και ρεβανσισμού αποτελεί η κλήση σε απολογία του συναδέλφου Σπυρόπουλου με κατηγορητήριο το μισό πειθαρχικό δίκαιο. Είναι παιδικό το σενάριο της δίωξης για τα περιγράμματα θέσεων που σας εισηγήθηκαν και δεν μπορούν να κρύψουν ότι όλη η πειθαρχική διαδικασία κινείται εκδικητικά εναντίον του συναδέλφου, επειδή είπε ΟΧΙ στην παράνομη απόφαση σας για καθαίρεσή του από Διευθυντής και επίσης είπε ΟΧΙ στην ανάθεση σε ιδιώτη αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας.

Καταρχήν είναι τόσο άσχετοι αυτοί που το έγραψαν που προφανώς δεν ξέρουν ότι ο 3528/2007 είναι ο κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων και όχι των υπαλλήλων ΟΤΑ. Τα άρθρα 138 και 139 είναι του νόμου 3584/07 που παραπέμπουν από το 2012 και μετά στο άρθρο δεύτερο του 4057/12 και όχι πια στο 134 και 135 του 3528/07.

Κατά δεύτερον τα περιγράμματα θέσεων δεν προκύπτουν από διάταξη νόμου ούτε υπάρχει νομικό πλαίσιο για αυτά. Υπάρχουν μόνο εγκύκλιοι και οδηγίες του Υπουργείου οι οποίες πάνε από παράταση σε παράταση (31-5-2018 ήταν η πρώτη, 31-12-2019 η δεύτερη και αφού πολλοί δήμοι και νπδδ ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες θα υπάρξει και τρίτη).

Κατά τρίτον η μόνη δέσμευση που προκαλούν τα περιγράμματα θέσεων είναι η συμμετοχή στην κινητικότητα. Όμως κύριε Δήμαρχε ξεχνάτε ότι στις 19/9/2019 σε συνάντηση παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών και της Διευθύντριας Οικονομικών, μας ξεκαθαρίσατε ότι θα συνηγορήσετε σε όποιον υπάλληλο θέλει να φύγει από το Δήμο και ότι λόγω των οικονομικών του Δήμου ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ 2020 γιατί τα χρήματα επαρκούν ίσα – ίσα για την μισθοδοσία του υπάρχοντος προσωπικού. Τώρα ξαφνικά θυμηθήκατε ότι λόγω Σπυρόπουλου δεν θα μπούμε στην κινητικότητα;;;

Κατά τέταρτον κύριε Δήμαρχε στην συνάντηση που είχαμε τη Τετάρτη 12/2/2020 παρόντος και του κου Σπυρόπουλου, του είπατε ευγενέστατα «κύριε Σπυρόπουλε τώρα που λύσαμε το θέμα με τις υπερωρίες σας παρακαλώ να προχωρήσετε και το θέμα με τα περιγράμματα θέσεων»,  τί άλλαξε σε 5 μέρες και η ευγένεια έγινε δίωξη;;;

Ζητάμε να αποσύρετε τώρα την κλήση σε απολογία.

Αν έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα και μπορεί ο Δήμος να προσλάβει κόσμο μέσω της κινητικότητας θα βοηθήσουμε όλοι να προχωρήσει η διαδικασία.

Με διώξεις και απειλές θα μας βρίσκεται πάντα απέναντι.

ΤΟ Δ.Σ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *