Η Επαναστατική Κίνηση για το «αποκαλυπτικό ξεκατίνιασμα Βούρου- Γρετζελιά

Από την Επαναστατική Κίνηση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση – σχόλιο για όσα αποκαλυπτικά ακούστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν τις συναλλαγές Βούρου – Γρετζελιά:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στις 17/2 επιβεβαιώθηκε και πάλι περίτρανα η φαύλη και ιδιοτελής φύση της σημερινής δημοτικής διοίκησης. Ο εργαζόμενος λαός της πόλης πληροφορήθηκε ότι ο πυρήνας της δημοτικής διοίκησης υπό τον Δήμαρχο είχε έτοιμη μία λίστα διορισμών «ημετέρων» οι οποίοι προορίζονταν να αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες εργαζόμενους του προγράμματος «Εστία». Να θυμίσουμε ότι τελικά οι εργαζόμενοι δεν απολύθηκαν σαν αποτέλεσμα της αλληλεγγύης των συναδέλφων τους στον Δήμο και της γενικότερης κατακραυγής που προκλήθηκε ενάντια στις απολύσεις.

Ο εργαζόμενος λαός της πόλης έμαθε επίσης για την ύπαρξη μιας λίστας αποτυχόντων υποψηφίων της παράταξης Βούρου, οι οποίοι περιμένουν να διοριστούν, για μια αθετημένη, μυστική δέσμευση του Γ. Βούρου να διοριστεί η κόρη του συνεργαζόμενου με τη διοίκηση Π. Γρετζελιά, αλλά και για την αποδιοργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με υπερεσιακά αδικαιολόγητες μετακινήσεις υπαλλήλων.

Αυτά τα γεγονότα, εκτός από την αντιδραστική φύση της δημοτικής διοίκησης και των παρατάξεων που τη στηρίζουν, αναδεικνύουν τη βαθιά αντιδημοκρατική και αδιαφανή φύση της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην πραγματικότητα, η «τοπική αυτοδιοίκηση» είναι ένας διεφθαρμένος και ανεξέλεγκτος από την εργαζόμενη πλειονότητα της κοινωνίας βραχίονας του αστικού κράτους.

Όμως οι γενικές διαπιστώσεις από μόνες τους δεν αλλάζουν τίποτα. Η αδιαφάνεια, ο νεποτισμός, η έλλειψη αξιοκρατίας και η διαφθορά των «δημοτικών αρχόντων» μπορούν να καταπολεμηθούν μόνο με το συστηματικό πολιτικό αγώνα για μια αυθεντική αυτοδιοίκηση, με συνοικιακά συμβούλια, λαϊκές συνελεύσεις, κατοχυρωμένο δικαίωμα για ανάκληση της δημοτικής διοίκησης από το εκλογικό σώμα όταν με την πολιτική της στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τις αξίες του εργαζόμενου λαού και με την καθιέρωση της αρχής όλοι οι έμμισθοι δημοτικοί αξιωματούχοι να έχουν συνολικές μηνιαίες αποδοχές που δεν θα ξεπερνούν το ύψος τους μισθού ενός ειδικευμένου εργάτη.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – 19/2/2020

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *