Πρώην εργαζόμενη του «Εστία» απαντά σε δημοσίευμά μας

Με άρθρο του ο Πολίτης είχε σχολιάσει την επιστολή εργαζόμενης του προγράμματος «Εστία» που δημοσιεύτηκε σε τοπικό μέσο, φιλικό προς τη δημοτική αρχή. Το άρθρο μας είχε τίτλο: Φαιδρές προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων μιας διοίκησης μειοψηφίας και σχολίαζε το γεγονός ότι τα επιχειρήματα που παρέθετε η εργαζόμενη στην επιστολή της ήταν τα επιχειρήματα Βούρου.

Την επομένη ημέρα στάλθηκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Πολίτη επιστολή – απάντηση από την κυρία Χαρά Τσαγκαράκη (πρόκειται για την «καταγγέλουσα»), η οποία μας πληροφορεί ότι ήδη έχει παραιτηθεί από το πρόγραμμα και αναζητά μόνιμη εργασία αλλού στο Δημόσιο. Η επιστολή αυτή είχε «παραπέσει» στα «σκουπίδια» του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου και την ανακαλύψαμε μόλις σήμερα, οπότε και την δημοσιεύουμε, με ένα μικρό σχόλιο στο τέλος:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Αγαπητοί δημότες, σε συνέχεια της επιστολής -καταγγελίας μου στις 10/2/2020 αναγκάζομαι να επανέλθω για να απαντήσω στα ειρωνικά σχόλια τα οποία δέχθηκα δημοσιευμένα στην εφημερίδα Πολίτης. Η διοίκηση του κ. Βούρου σας διαβεβαιώνω πως δεν έχει καμία ανάμειξη στα όσα θέλησα να δημοσιεύσω για να γνωστοποιήσω σε όλους σας το τι πραγματικά συμβαίνει με τις προσλήψεις στο εν λόγω πρόγραμμα. Εγώ ούτως ή άλλως έχω υποβάλει την παραίτησή μου διότι έχω κάνει αιτήσεις για πρόσληψη σε θέσεις εργασίας που θεωρώ ότι είναι ανάλογες των προσόντων μου αλλά και λόγω του ότι θέλω να συγκεντρωθώ στην προσπάθειά μου για τον γραπτό διαγωνισμό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Δεν είμαι στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης όπως ειρωνικά έγραψαν ούτε και το υποστήριξα ποτέ, τα προσόντα που αναφέρω πως έχω είναι πραγματικά, όμως εγώ προσπαθώ να βρω μόνιμη εργασία λαμβάνοντας μέρος σε γραπτούς διαγωνισμούς και όχι περιμένοντας να με βολέψει ο κάθε Δήμαρχος ή Δημοτικός Σύμβουλος. Εγώ δεν διεκδικώ κάποιο αξίωμα στο Δήμο ούτε την ψήφο των συμπολιτών μου, όπως κάποιοι άνεργοι διεκδικούν την ψήφο σας για να βρουν δουλειά και να βρεθούν σε δημόσια αξιώματα. Θέλοντας να προασπίσω την τιμή και την αξιοπρέπειά μου θα προβώ σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια εάν εξακολουθήσουν να με θίγουν και να με απειλούν επειδή θέλησα να εκφράσω δημόσια την άποψή μου όπως είχα δικαίωμα.

Σχόλιο του ΠΟΛΙΤΗ:

Ούτε απειλήσαμε, ούτε θίξαμε την κα Τσαγκαράκη, ούτε καν γράψαμε το όνομά της, αντίθετα με την ίδια που στην αρχική επιστολή της καταφέρεται ονομαστικά κατά αιρετών, αλλά και κατά των πρώην συναδέλφων της. Τα όσα γράψαμε στο άρθρο μας για την ουσία των «καταγγελιών» της ισχύουν. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί έκανε αίτηση το 2019 να προσληφθεί σε θέση φροντιστή του προγράμματος, εφόσον όπως μας πληροφορεί αναζητά εργασία ανάλογη των προσόντων της. Όπως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς καταγγέλλει ως αναξιοκρατικές τις προσλήψεις των συναδέλφων της, αλλά όχι και τη δική της. Ο κάθε νέος προφανώς έχει δικαίωμα να αναζητά μια μόνιμη εργασία, ανάλογη των προσόντων του, αλλά αυτό δεν μπορεί να απαιτεί να γίνει εις βάρος άλλων εργαζομένων. Και με τη σημερινή επιστολή – απάντηση στο άρθρο μας η κ. Τσαγκαράκη επιβεβαιώνει ότι στόχος της ήταν να καταλάβει μια διοικητική θέση στο πρόγραμμα. Το ποιοι επιδιώκουν μέσω της ψήφου «να βρουν δουλειά», όπως γράφει, αποκαλύφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εμφανίστηκαν λίστες αποτυχόντων υποψηφίων της παράταξης Βούρου, στους οποίους είχαν δοθεί υποσχέσεις για «αξιοκρατικό» διορισμό στο «Εστία».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *