Το παρασκήνιο της «αυλής» του… εθελοντή δήμαρχου

Σοβαρές καταγγελίες έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Φεβρουαρίου για τον τρόπο διοίκησης που έχει επιλέξει προσωπικά ο Γ. Βούρος. Καταγγελίες στις οποίες απάντησε με έναν επιτηδευμένο… κουτσαβακισμό: «Μόνος μου και όλοι σας!» είπε ο… ράμπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλύπτοντας όλους τους συνεργάτες του έναντι των καταγγελιών.

Ο κ. Βούρος που μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει σε πολλά ερωτήματα που αφορούν την προσωπική του στάση (χρέη στο Δημόσιο, συνεχείς απουσίες εκτός πόλης λόγω των θεατρικών του υποχρεώσεων κ.λπ.), κάλυψε με αυτόν τον τρόπο:

  • την γενική γραμματέα που έχει διορίσει, για την οποία διατυπώθηκαν καταγγελίες για πιέσεις σε υπαλλήλους και δημιουργία ασφυκτικού κλίματος στη διοίκηση
  • τον στενό συνεργάτη του κ. Μπάρδη, ο οποίος ακόμη και σήμερα, 6 μήνες από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, εξακολουθεί να περιφέρεται και να διοικεί ατύπως και παρανόμως, αφού δεν υπάρχει πράξη διορισμού του (προφανώς προσπαθούν να βρουν «παραθυράκι» διορισμού του, αφού ο κ. Μπάρδης είναι εν ενεργεία καθηγητής της… Σχολής Ευελπίδων).
  • τις μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων τις οποίες υπέγραψε (άσχετα αν πολλές από αυτές αναγκάστηκε να τις πάρει πίσω, αφού ήταν παράτυπες), τις οποίες παρουσίασε ως δικαίωμά του και με βάση την… προσωπική του αξιολόγηση.

Μια απευθείας ανάθεση με παρασκήνιο

Πέρα από τις βρώμικες συναλλαγές με τους συνεταίρους του και τις υποσχέσεις για διορισμούς σε στελέχη του συνδυασμού του (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) ο Γ. Βούρος επιβεβαίωσε στην ουσία όσα από την αρχή έχουν καταγγελθεί από την αντιπολίτευση. Έχει αποφασίσει να διοικήσει με μια πλειάδα συμβούλων, τους οποίους προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλει στο Δήμο.

Έτσι, οι μετακινήσεις που έκανε στην διεύθυνση πολιτισμού – αθλητισμού μόνο αθώες δεν ήταν. Όπως αποκαλύφθηκε στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να διαψευστεί, μια τουλάχιστον μετακίνηση προϊσταμένου έγινε γιατί αρνήθηκε να υπογράψει καθ’ υπόδειξη «φωτογραφική» μελέτη για την ανάθεση σε ιδιώτη της παροχής υπηρεσιών συμβούλου σε καλλιτεχνικά θέματα και θέματα πολιτισμού:

Η τοποθέτηση νέου υπαλλήλου στην ανάλογη θέση… έλυσε το θέμα. Ένας ακόμη σύμβουλος που εδώ και μήνες έχει καταγγελθεί ότι κυκλοφορεί στα γραφεία της οδού Ραιδεστού, ο κ. Λεμπέσης, αποκτά έτσι σύμβαση με απευθείας ανάθεση, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 15.000 ευρώ το χρόνο!

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *