Φαιδρές προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων μίας διοίκησης μειοψηφίας

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τότε που τελείωσε το σίριαλ που δημιούργησε προσωπικά ο δήμαρχος με την τύχη του Προγράμματος «Εστία» για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Δήμο μας. Χθες (10/2) δημοσιεύτηκε στο άτυπο γραφείο Τύπου του Δήμου (fxnews) και μόνο εκεί μία επιστολή υπαλλήλου του προγράμματος «Εστία». Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι το περιεχόμενο της επιστολής εκπονήθηκε και συντάχθηκε μέσα στο δημαρχείο, αν και το ξέρουμε και αυτό. Αρκεί η ανάγνωσή της για να βρει κανείς αραδιασμένα τα χιλιομασημένα επιχειρήματα του Βούρου μέσα από τα οποία επιχείρησε να διαλύσει το Πρόγραμμα «Εστία» για να προσλάβει τα παιδιά με τα μπλε και πράσινα μαντηλάκια (λόγια του ίδιου του Δημάρχου στο ΔΣ για το πώς γίνονταν οι προσλήψεις επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που περίμεναν να βρουν δουλειά στη θέση ανθρώπων που ήδη εργάζονται.

Ευτυχώς, κόντρα στις χυδαιότητες, τα ψέματα και τον πολιτικό αριβισμό του κ. Βούρου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανανέωση των συμβάσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος. Το Δημοτικό Συμβούλιο έπραξε δηλαδή ό,τι ακριβώς έκαναν και οι υπόλοιποι 12 Δήμοι οι οποίοι τρέχουν το αντίστοιχο πρόγραμμα.

Και όμως, στη διοίκηση Βούρου φαίνεται πως δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έγινε και συνεχίζουν με φτηνά κόλπα και προσπάθειες εντυπωσιασμού να αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Στην προσπάθειά τους αυτή δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν ακόμη και δυσαρέσκειες υπαλλήλων, οι οποίοι δικαίως ή αδίκως θεωρούν ότι μπορεί να άξιζαν μία καλύτερη θέση στο Πρόγραμμα. Βέβαια, προκαλεί θυμηδία το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος από τη μία θεωρεί τον εαυτό της στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά από την άλλη έκανε αίτηση μόνο για τη θέση του φροντιστή του Προγράμματος, στην οποία και προσελήφθη. Ακόμη περισσότερη θυμηδία προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τα γραφόμενα, η συγκεκριμένη υπάλληλος θεωρεί για τον εαυτό της ότι προσλήφθηκε αξιοκρατικά, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αναξιοκρατικά.

Όμως και πάλι, η ουσία δεν βρίσκεται στην επιστολή της υπαλλήλου, η οποία έχει κάθε δικαίωμα να διατηρεί όποια ιδέα θέλει για τον εαυτό της και τα προσόντα της, πραγματική ή φανταστική. Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι η άθλια πολιτική διαχείριση της τύχης του Προγράμματος Εστία αποτέλεσε κόλαφο για τη διοίκηση Βούρου και σημείο ρήξης με την παράταξη του κ. Γρετζελιά. Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι μέσα σε 5 μόνο μήνες η διοίκηση Βούρου κατάφερε να τα σπάσει με το Γρετζελιά και να αποτελεί μία διοίκηση μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο και 38% στην τοπική κοινωνία. Αντί λοιπόν ο κ. Βούρος και οι γαλαζοπράσινοι συνεργάτες του να αντιληφθούν πώς ακριβώς έφτασαν σε αυτό το σημείο, συνεχίζουν ακριβώς στην ίδια ρότα που τους οδήγησε στην ήττα, μη διστάζοντας να ρίξουν λάσπη ακόμα και σε στελέχη τους, όπως τον κ. Καραβία.

Ένα είναι βέβαιο: το γυαλί ράγισε και δεν ξανακολλά. Και στο βαθμό που ο κ. Βούρος συνεχίσει να πολιτεύεται με τον ίδιο τρόπο, τότε οι στιγμές της διοίκησης Γαϊτανά θα αποτελούν ευτυχή ανάμνηση για την πόλη…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *