Παραιτήσεις ή ανατροπές; Κανένα νέο από το… διαζύγιο

Δεκαπέντε μέρες μετά την «είδηση» του διαζυγίου Βούρου – Γρετζελιά και σχεδόν μια εβδομάδα μετά την μονομερή ανακοίνωση της διάρρηξης των σχέσεων των δυο εταίρων δεν έχουμε κανένα νέο. Ενώ ο δήμαρχος ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του «Ξανά Μαζί» που κατέχουν διοικητικές θέσεις, η μόνη παραίτηση που δημοσιοποιήθηκε είναι αυτή του Θ. Λέκκα, με μια «βελούδινη» ανακοίνωση, χωρίς καμιά αιχμή και χωρίς καμιά αιτιολογία.

Να υποθέσουμε ότι η κίνηση Λέκκα ήταν «εκτός γραμμής»; Γνωρίζουμε ότι προηγήθηκε συνάντηση των στελεχών του «Ξανά Μαζί» και μάλιστα όπως διέρρευσε τα στελέχη της παράταξης δεν παραιτούνται. Τι ακριβως συμβαίνει;

Ο ίδιος ο Λέκκας αναφέρει απλώς ότι παραιτήθηκε, αφού του το ζήτησε «ευγενικά» ο Βούρος. Βέβαια, και να μην υπέβαλλε την παραίτησή του, ο Βούρος θα μπορούσε να τον παύσει από εντετελμένο σύμβουλο, αφού ο ορισμός του σε αυτή τη θέση είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του δημάρχου. Η παραίτησή του από αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης πάλι είναι κάτι που ανήκει στη δικαιοδοσία του Δ.Σ. της Επιχείρησης. Άλλωστε σύμφωνα με την επιστολή Λέκκα δεν φαίνεται να υποβάλλει παραίτηση και από μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς.

Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται, αφού τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς ορίσθηκαν με ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα αν δεν παραιτηθούν τα μέλη του «Ξανά Μαζί», δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη διοίκηση να τους αλλάξει παρά μόνο να φέρει θέμα ανασύνθεσης του Δ.Σ. της επιχείρησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα δοκιμασθούν πραγματικά οι… αντοχές της διοικούσας παράταξης.

Μεταγραφές…

Αξίζει πάντως τον κόπο να θυμίσουμε τις αρχές με τις οποίες πολιτεύονται τα τοπικά στελέχη που συνασπίστηκαν για να συγκροτήσουν τη μέχι σήμερα πλειοψηφία. Ο Θάνος Λέκκας είναι ένα… λαμπρό παράδειγμα.

Αν και νέος, έχει προλάβει να κάνει τρεις μεταγραφές στον τοπικό πολιτικό στίβο. Ξεκίνησε ως στενός συνεργάτης του Χ. Τομπούλογλου, ο οποίος μάλιστα τον… έσπρωξε να εκλεγεί γραμματέας στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Όταν όμως ο Χάρης έμπλεξε στη γνωστή δικαστική περιπέτεια, φρόντισε να μην υπογράψει τη γνωστή δήλωση «στηρίζουμε το Χάρη». Το 2014 κατεβαίνει υποψήφιος με το συνδυασμό Γεωργαμλή και παρότι δεν εκλέγεται βρίσκεται σε πολύ καλή θέση. Στις εκλογές του 2019 κάνει την… έκπληξη και συντάσσεται με τον Παντελή Γρετζελιά, επιτυγχάνοντας την πολυπόθητη εκλογή του.

Σήμερα, αν και έχει παραιτηθεί από τις θέσεις που κατέλαβε μέσω της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε, φαίνεται ότι επιλέγει να κάνει προσωπικό… παιχνίδι. Η φωτογραφία που ο ίδιος ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τέσσερις μέρες μετά την παραίτησή του, ίσως προαναγγέλλει μια νέα λαμπρή καριέρα δίπλα στο Γ. Βούρο. Σύντομα θα μάθουμε.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *