Πατούλης κατά απλής αναλογικής, αφού δεν του βγήκε η συναλλαγή με Χρυσή Αυγή

Για 2η φορά η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έφερε θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο για τη συγκρότηση δύο επιτροπών, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού – Πολιτισμού, στις οποίες επιχειρεί να μεταφέρει αποφασιστικές αρμοδιότητες για τα αντίστοιχα θέματα, ώστε να μην χρειάζεται να τα φέρει στο περιφερειακό συμβούλιο. Είναι μια δυνατότητα που δίνουν οι καλοκαιρινές νομοθετικές… αλχημείες του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να αποκτά η διοικούσα παράταξη αυξημένη πλειοψηφία 3/5 και να ξεπερνά την πραγματική αποτύπωση της εκλογικής δύναμης.

Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί απόλυτη πλειοψηφία του σώματος, δηλαδή 51 θετικές ψήφους. Η παράταξη Πατούλη μαζί με τους συνεργαζόμενους (ανεξαρτητοποιημένοι περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν κάνει… μεταγραφή) διαθέτει 48 συμβούλους. Γι αυτό και ο περιφερειάρχης δεν δίστασε να επιδιώξει την συνεργασία των τριών συμβούλων της Χρυσής Αυγής. Παρόλα αυτά η πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για ονομαστική ψηφοφορία μετέτρεψε την προσπάθεια αυτή σε φιάσκο και άφησε έκθετο τον Γ. Πατούλη, ο οποίος δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρ. Δούρου, Γ. Σγουρό, αλλά και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αριστεράς για πολιτική συναλλαγή με τους φασίστες.

Πώς απαντά ο περιφερειάρχης; Με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «νόθα» την απλή αναλογική, επιτίθεται στον «Κλεισθένη» και παραδέχεται ότι «επιδιώκει ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες με σεβασμό στο δικαίωμα κάθε περιφερειακού συμβούλου να ψηφίζει σύμφωνα με τη συνείδησή του, πάνω από κόμματα και παρατάξεις»! (ακόμα και αν αυτός ο σύμβουλος είναι ο υπόδικος για εγκληματική δράση Παναγιώταρος, δηλαδή).

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *