Και η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει το Βούρο για τις μετακινήσεις υπαλλήλων

Μετά την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου και η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τον Γ. Βούρο για τις αποφάσεις του με τις οποίες μετακινεί μαζικά υπαλλήλους:

Με δύο αποφάσεις του, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος προχωρά στη μετακίνηση από διάφορα τμήματα και θέσεις συνολικά 17 εργαζομένων του Δήμου.

Το δικαίωμα του κ. Δημάρχου σε μετακινήσεις υπαλλήλων είναι αναφαίρετο. Θα πρέπει ωστόσο, αφενός να εξασφαλίζεται η υπηρεσιακή νομιμότητα και η ιεραρχία και αφετέρου να μην διαταράσσεται η λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου. Κάτι που όπως υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας δεν συμβαίνει με τις υπ’ αριθμ. 20 και 21/2020 αποφάσεις του κ. Βούρου.

Οι ενέργειες αυτές εμπεριέχουν χαρακτηριστικά απαξίωσης της Υπηρεσιών του Δήμου, κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς είναι γνωστό το «ενδιαφέρον» πολλών ιδιωτών να αναλάβουν αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, με τις δύο αποφάσεις του κ. Δημάρχου, υπηρεσίες όπως αυτές της Κοινωνικής Πολιτικής και της Οικονομικής Διαχείρισης, στις οποίες υπηρετούσαν άξιοι και ικανοί υπάλληλοι υπονομεύονται, καθώς ναι μεν μετακινείται σε αυτές ικανό υπαλληλικό προσωπικό, αλλά μέχρι να εναρμονιστεί με τον συγκεκριμένο αντικείμενο, εκφράζονται φόβοι για σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας καταγγέλλει επίσης, ότι, στις δύο αποφάσεις εμπεριέχονται και στοιχεία πολιτικού ρεβανσισμού απέναντι σε κάποιους συναδέλφους μας.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Βούρο να ανακαλέσει τις υπ. αριθμ. αποφάσεις 20 και 21/2020 και να προχωρήσει σε όποιες αποφάσεις μετακινήσεων επιθυμεί, οι οποίες όμως θα λαμβάνουν υπόψη τις παρατηρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, θα πληρούν τις προϋποθέσεις και θα οδηγούν στην ενίσχυση των Υπηρεσιών προς όφελος των Δημοτών. Στηρίζει δε τις ενέργειες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου στην κατεύθυνση της υπεράσπισης της υπηρεσιακής νομιμότητας και του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών.  

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *