Μετά από μια συνεργασία χωρίς αρχές, ήρθαν οι διαφωνίες σε «μείζονες επιλογές»

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι συνεργασίες της παράταξης Βούρου με τις τρεις άλλες παρατάξεις, ο Πολίτης είχε σχολιάσει ότι η διοίκηση έρχεται να διοικήσει χωρίς αρχές, αλλά με μοναδικό συνεκτικό ιστό την ικανοποίηση μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών.

Σήμερα 4/2, ενώ εδώ και μια εβδομάδα κυκλοφορεί η είδηση της διάλυσης της συνεργασίας Βούρου – Γρετζελιά, η Πολιτών Πολιτεία του δημάρχου… θυμήθηκε να ανακοινώσει τις «μείζονες επιλογές» στις οποίες διαφοροποιήθηκε το Ξανά Μαζί του Γρετζελιά και να ανακοινώσει και επίσημα το τέλος μιας συνεργασίας, για την οποία ποτέ δεν μάθαμε κάτι περισσότερο πέρα από το μοίρασμα των θέσεων διοίκησης.

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση, με την οποία η διοικούσα παράταξη ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να διοικεί και… μόνη της:

Ήδη από τις 5 Σεπτεμβρίου του 2019 είχαμε επισημάνει με ανακοίνωσή μας πως θα μείνουμε πιστοί σε όσα εξαγγείλαμε προεκλογικά, επιδιώκοντας τη συνεννόηση, τις συνθέσεις και την ειλικρινή διάθεση συνεργασίας με τις υγιείς δυνάμεις της πόλης μας, ανακοινώνοντας την σύμπραξή μας με τον συνδυασμό “Τώρα” του κ. Χρήστου Κοπελούσου και την συνεργασία μας με τον συνδυασμό “Πόλης Ενότητα” του κ. Τάσου Κωνσταντινίδη.

Την επομένη, στις 6 Σεπτεμβρίου ανακοινώσαμε την συνεργασία μας και με τον συνδυασμό «Ξανά Μαζί».

Στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζουμε να κινούμαστε και σήμερα και το ίδιο οφείλουμε να πράττουμε και στο μέλλον. Επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους πως αυτό δεν εκπορεύεται από κάποια αδυναμία (γεγονός που επιβεβαιώνεται με μία γρήγορη ματιά στους περισσότερους Δήμους της χώρας που διοικούνται από «μονοπαραταξιακές» Δημοτικές Αρχές), αλλά είναι συνειδητή επιλογή τόσο του Δημάρχου της πόλης μας Γιάννη Βούρου, όσο και όλων των μελών του συνδυασμού μας.

Προφανέστατα όμως συνεργασία δεν νοείται όταν διαφοροποιείσαι σε μείζονες επιλογές μίας Δημοτικής Αρχής όπως είναι

  • η ψήφιση (των μειωμένων, από τους πρώτους μήνες της θητείας μας συντελεστών) των δημοτικών τελών, που αποτελούν όπως είναι γνωστό σε όλους, αναπόσπαστο κομμάτι του δημοτικού προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού που καθορίζει την πολιτική μιας διοίκησης και που καλούνται ως επιτάσσει (;;;) η κοινή λογική, να υλοποιούν, πρωτίστως οι αντιδήμαρχοι.

Αλλά και σε άλλες επί χάρτου και δημοσίως εκφρασμένες βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις όπως:

  • η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας
  • οι πολιτικές για τον αθλητισμό στην πόλη μας
  • η δημιουργία το γρηγορότερο δυνατό χώρου άθλησης στο πέταλο της Νησίδας

ή δευτερευόντως ο τρόπος αξιολόγησης προγραμμάτων που εκτελούνται από Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Συνυπολογίζοντας παράλληλα πως όλες αυτές οι διαφοροποιήσεις δεν γίνονται σε βάθος τετραετίας, αλλά εντός  πέντε (5) μόλις  μηνών από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας.

Είμαστε πεπεισμένοι πως οι συμπολίτες μας κατανοούν τα παραπάνω γεγονότα στον απόλυτο βαθμό.

Τονίζουμε ξανά πως δεν θα παρεκκλίνουμε από τον δρόμο των συνεργασιών, αρκεί φυσικά να υπάρχει από όλες τις πλευρές ειλικρινής διάθεση συνεννόησης.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα την προσπάθειά μας μαζί με τον συνδυασμό «Πόλης Ενότητα», και τον συνδυασμό «Τώρα», συνεχίζουμε να δουλεύουμε νυχθημερόν για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα που όλοι μας ονειρευόμαστε.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *