Κανένας εφησυχασμός μέχρι να γίνει πράξη το Δημοτικό Στέκι Νεολαίας

Για τη συνάντηση που πραγματοποίησε η Επιτροπή Διεκδίκησης Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας με τον δήμαρχο Γ. Βούρο πριν τις γιορτές, μας ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή. Όπως αναφέρει έλαβε «θετικές προφορικές δεσμεύσεις»:

Δεν εφησυχάζουμε! Η εκστρατεία για έναν χώρο ελεύθερης έκφρασης και δωρεάν ψυχαγωγίας για όλους τους νέους συνεχίζεται!

Η εκστρατεία για το άνοιγμα ενός δημοτικού στεκιού νεολαίας στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, κλιμακώνεται με υπομονή και επιμονή και βρίσκεται πολύ κοντά στο να στεφθεί με επιτυχία. Μετά την απαράδεκτη αρχική στάση της νέα δημοτικής διοίκησης που αρνήθηκε να εφαρμόσει την ομόφωνη περσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ) για ίδρυση του  Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας σύμφωνα με τις προτάσεις των δεκάδων νέων της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας που υποστήριξαν την διεκδίκηση, η  δημοτική διοίκηση, τουλάχιστον στα λόγια φαίνεται να αλλάζει στάση.  Στη συνάντηση που μεταξύ του Δημάρχου και μελών της Επιτροπής στις 20 Δεκεμβρίου 2019, κατόπιν αιτήματος της τελευταίας, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι όλα τα αιτήματα της Επιτροπής Διεκδίκησης θα υλοποιηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να ανοίξει το Δημοτικό Στέκι με την ανάθεση των σχετικών πρακτικών υπηρεσιών σε υπάλληλο του Δήμου και συμφώνησε με τις αρχές λειτουργίας του Στεκιού που είχαν ψηφιστεί από το ΔΣ και είχαν προταθεί από την εκστρατεία διεκδίκησης. Αυτό αποτελεί μια πρώτη σημαντική νίκη των νέων της πόλης που επιτεύχθηκε κάτω από την πίεση των πολλών δεκάδων νέων, οι οποίοι στήριξαν αυτήν την πρωτοβουλία.

Μέχρι όμως τα λόγια να γίνουν πράξεις, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός! Η Επιτροπή θα συνεχίσει την εκστρατεία διεκδίκησης για έναν δημοτικό χώρο ελεύθερης έκφρασης και δωρεάν ψυχαγωγίας για όλους τους νέους με νέα συλλογή υπογραφών και προσπάθεια ενημέρωσης και δραστηριοποίησης ακόμα περισσότερων νέων.

Επιπλέον, θα διοργανώσουμε νέα Συντονιστική Συνέλευση νέων για τα επόμενα βήματα της εκστρατείας στα τέλη Φεβρουαρίου, σε μέρα και ώρα που θα ανακοινώσουμε άμεσα, για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

Επίσης θα θέλαμε να αναφερθούμε και στα αποτελέσματα που είχε η απόπειρά μας να ενημερώσουμε για τη δίκαιη διεκδίκησή μας τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο σημερινό Δ.Σ. Στις 2 Δεκεμβρίου λοιπόν, απευθυνθήκαμε σε αυτές τις παρατάξεις για να τους ζητήσουμε να τοποθετηθούν σχετικά με το ζήτημα του Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας. Από τις τρεις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, μόνο η «Δύναμη Πολιτών» απάντησε, αναφέροντας ότι «στηρίζει όλα τα αιτήματα της εκστρατείας». Οι παρατάξεις «Η πόλη της καρδιάς μας» και «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν απάντησαν.

Επιτροπή Διεκδίκησης Στεκιού Νεολαίας Ν.Φ. – Ν.Χ., 2/2/2020

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *