«Έφυγε» ο Κώστας Στουραΐτης

Την Κυριακή 2 Φλεβάρη 2020 έφυγε πρόωρα από κοντά μας ο Κώστας Στουραΐτης σε ηλικία 59 ετών. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Βάσης Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ:

Ο σ. Κώστας γεννήθηκε το 1960 στον Κορυδαλλό σε πολυμελή εργατική οικογένεια που είχε δεσμούς με το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, ο πατέρας του μάλιστα είχε διωχθεί από τη δικτατορία. Μπήκε στη βιοπάλη από τα 14 για να στηρίξει την οικογένεια του και έτσι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το σχολείο. Με προσωπική προσπάθεια και με τη συμμετοχή του στο εργατικό κίνημα και στο Κόμμα απέκτησε την ευρεία μόρφωση και τη βαθιά καλλιέργεια που τον χαρακτήριζαν. Ξεχώρισε ως αυτοδίδακτος μουσικός οργανοπαίκτης και στήριξε αφιλοκερδώς με το ταλέντο του πολλές συνεστιάσεις οργανώσεων του ΚΚΕ στην Αττική.

Εργάστηκε ως λιθογράφος, ενώ δούλεψε περιστασιακά και στις κατασκευές. Οργανώθηκε στο σωματείο και είχε δραστήρια συνδικαλιστική δράση μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Από το 1974 αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ στους Λιθογράφους και τις εδαφικές οργανώσεις του Κολωνού και της Νέας Φιλαδέλφειας όπου μετακομίζει μετά το γάμο του. Την περίοδο 1989-1991 υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ. Αναδείχθηκε μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας -Μεταμόρφωσης- Ηρακλείου Αττικής. Δραστηριοποιήθηκε στο γονεϊκό κίνημα ως μέλος ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου, του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας καθώς και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου. Συμμετείχε ενεργά ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα στις κινητοποιήσεις για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Αταλάντευτος στην πεποίθησή του ότι η κοινωνία πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει, έδρασε ακούραστα μέχρι την τελευταία του στιγμή για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, για το σοσιαλισμό. Δραστήριος, ακούραστος, προσηνής, αγαπητός σε όλη τη γειτονιά, τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ.

Η ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην σύζυγό του Όλγα και την κόρη του Εύα.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020 στις 16:00 στο δημοτικό νεκροταφείο στον Κόκκινο Μύλο.

Η ‘Ενωση Γονέων

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με θλίψη αποχαιρετά τον Κώστα Στουραΐτη που απεβίωσε την Κυριακή 2 Φλεβάρη 2020 σε ηλικία μόλις 59 ετών.

Ο Κώστας Στουραΐτης είχε δραστήρια συμμετοχή στο γονεϊκό κίνημα του Δήμου μας, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου  Δημοτικού Σχολείου, του 3ου Γυμνασίου και 3ου  Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ένωσης και είχε προσωπική συμβολή στους αγώνες για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φλεβάρη στις 16:00 στο νεκροταφείο του Δήμου μας.

Το ΔΣ της Ένωσης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *