Θυγατρική της ΑΚΤΩΡ θα ολοκληρώσει το γήπεδο της ΑΕΚ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Με έκπτωση 47,41% η εταιρεία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ μειοδότησε στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής για την ολοκλήρωση των έργων του γηπέδου της ΑΕΚ. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση των έργων, η οποία έχει αποφασισθεί να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής με 20 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις προσφορές που αποσφραγίσθηκαν στις 22/1 η ΤΟΜΗ έδωσε τη μεγαλύτερη έκπτωση και πρόκειται να αναλάβει σύντομα το έργο, εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης.

Το έργο το οποίο δημοπρατήθηκε περιλαμβάνει τις εξής εργασίες: εκτέλεση των αρχιτεκτονικών εργασιών, αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και αρχιτεκτονικού εξοπλισμού στο κοίλο του γηπέδου, καθώς και των Η/Μ εργασιών, που εξαρτώνται άμεσα από τις οικείες αρχιτεκτονικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών υποδομής, ήτοι σωλήνες ύδρευσης, κλιματισμού, πυρόσβεσης, αεραγωγοί, οι μονώσεις, όπου προβλέπεται, και όλες οι απαιτούμενες εσχάρες, καλωδιώσεις εντός των τοιχίων (είτε τοιχοποιίας είτε γυψοσανίδας) και ψευδοροφών.

Η πρώτη φάση των έργων που έχει ολοκληρωθεί εκτιμάται ότι είχε κόστος 30 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει η τελική (τρίτη) φάση η οποία αναμένεται να καλυφθεί με τραπεζικό δανεισμό ή άλλο τρόπο. Το σύνολο του έργου εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 65 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η διάρκεια αυτής της φάσης των έργων καθορίστηκε στους 16 μήνες, οπότε αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

Να σημειώσουμε ότι άλλο ένα χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια έργο, που συνδέεται με τη λειτουργία του γηπέδου, βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την υπογειοποίηση τμήματος των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών. Το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ και αναμένεται κι αυτό να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

Πηγή: ypodomes.gr

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *