Αιτία ή αφορμή το «Εστία» για το διαζύγιο Βούρου – Γρετζελιά;

Στα άκρα φέρεται να φθάνει η σχέση Βούρου – Γρετζελιά. Μετά την ήττα που υπέστη η παράταξη του δημάρχου στο χειρισμό του προγράμματος «Εστία», η υποβόσκουσα κρίση στις σχέσεις μεταξύ των δυο εταίρων ωθείται σε διαζύγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο Γ. Βούρος ζήτησε την παραίτηση του Χρήστου Γρετζελιά από τη θέση του αντιδημάρχου, αλλά και του Θ. Λέκκα από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου, δίνοντας και τυπικό τέλος στη συνεργασία. Επίσης προσπαθώντας να αποκτήσει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ο δήμαρχος ζήτησε τις παραιτήσεις δυο συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη Γρετζελιά, του Γ. Σεβαστού και της Στ. Αμπατζόγλου. Βέβαια ο Γρετζελιάς διαθέτει συνολικά 5 μέλη στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς και δεν είναι δεδομένο ότι οι ορισθέντες θα δεχθούν να παραιτηθούν. Σε αυτή την περίπτωση, ο μόνος τρόπος να αλλάξει η σύνθεση του Δ.Σ. της Επιχείρησης είναι να ορισθούν νέα μέλη από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου όμως θα πρέπει να αναζητηθεί νέα πλειοψηφία.

Η εξώθηση στα άκρα (;) της συνεργασίας οφείλεται στην ανατροπή της απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης για μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων του «Εστία», την οποία πολλά στελέχη της παράταξης Βούρου θεωρούν ως ένα είδος «προδοσίας» όχι μόνο από τον εταίρο τους στη διοίκηση, αλλά και από το στέλεχος της παράταξης Γ. Καραβία.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Π. Γρετζελιάς συνεχώς και με αφορμή διάφορες αποφάσεις δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διοίκηση. Τόσο με δηλώσεις του, όσο και με διάφορα… τερτίπια στα δημοτικά συμβούλια, έχει φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση τους εταίρους του κι έχει εξοργίσει το στενό πυρήνα των στελεχών της διοίκησης. Τα χαμόγελα της φωτογραφίας από την αναγγελία της συνεργασίας, κράτησαν ελάχιστα.

Τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στο δήμαρχο δεν παύουν να «καρφώνουν» σε ιδιωτικές συζητήσεις τον Π. Γρετζελιά ότι κρατά αυτή τη στάση με απώτερο σκοπό να επιτύχει το… διορισμό της κόρης του. Μια αληθοφανής εξήγηση για όσους γνωρίζουν το βίο και την πολιτεία του πρώην δημάρχου, αλλά που δεν αρκεί να εξηγήσει τις τεταμένες σχέσεις του με τον Γ. Βούρο.

Με αυτές τις κινήσεις ίσως ο Γ. Βούρος περιμένει να εκτονώσει κάπως την κατάσταση στην παράταξή του και να ανορθώσει το… φρόνημα σήμερα το απόγευμα (27/1), στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πολιτών Πολιτείας.

Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, αναμένεται να ζήσουμε ενδιαφέρουσες στιγμές, τόσο στα ερχόμενα δημοτικά συμβούλια, όσο και σε σοβαρά θέματα της πόλης που εκκρεμούν.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *