Ένωση Γονέων: Τα αιτήματα των μαθητών είναι και δικά μας

Tην πλήρη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των μαθητών των Λυκείων της πόλης μας εκφράζουν οι γονείς. Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων θεωρεί ότι είναι θετικό το γεγονός ότι οι μαθητές κινητοποιούνται, σε αντίθεση με τις απόψεις που ακούστηκαν και γράφτηκαν περί «υποκινούμενων»:

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει τη στήριξή της στα αιτήματα που κατέθεσαν οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας και στους αγώνες του μαθητικού  κινήματος. Τα αιτήματα των μαθητών είναι και δικά μας, καθώς   οι ελλείψεις καθηγητών που παρατηρήθηκαν και φέτος  εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και οξύνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες. Οι μαθητές έχασαν δεκάδες διδακτικές ώρες ακόμη και στα μαθήματα που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές. Επιπλέον τα  κτηριακά προβλήματα που υφίστανται εδώ και χρόνια στο Δήμο μας και έχουν επιδεινωθεί με τη σεισμική δραστηριότητα του καλοκαιριού χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Είναι επίσης αδιανόητο στην εποχή μας οι διευθυντές των σχολείων να γίνονται «Ζητιάνοι» για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης αφού τα χρήματα από το Κράτος δεν επαρκούν για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες. Η συντήρηση και το πετρέλαιο είναι η μεγαλύτερη δαπάνη του σχολείου και πρέπει να καλύπτεται  άμεσα και όχι με το σταγονόμετρο και με μικρές δόσεις!

Τα προβλήματα αυτά αποτέλεσμα της  υποχρηματοδότησης  της παιδείας έχουν φέρει σε απόγνωση μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι μαθητές ευαισθητοποιούνται για αυτά τα θέματα. Η Ένωση  Γονέων στηρίζει κάθε απόφαση και δράση  των μαθητών   που λαμβάνεται μέσα από συλλογικές, μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Ας σκύψουμε  όλοι στα παραπάνω προβλήματα και ας βρούμε λύσεις και τρόπους βελτίωσης  χωρίς υπεκφυγές και χρονοτριβές. Το οφείλουν οι αρμόδιοι  στους μαθητές, στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *