Οι βέλτιστες πρακτικές κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας και το… Ιράν

Διεθνή διάσταση λαμβάνουν οι πρακτικές που εφαρμόζει ο Δήμος μας στην κοινωνική Πολιτική και την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας. Όπως μας ενημερώνει το γραφείο τύπου του Δήμου την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 επισκέφθηκε την πόλη μας αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών από το Πρόγραμμα Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. της Ευρώπης, από το δίκτυο Υγιών Πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου και του Ιράν, καθώς και η Συντονίστρια του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, κοινωνιολόγος κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Χρήστος Γρετζελιάς και η Συντονίστρια του προγράμματος Ευαγγελία Τσαπατσάρη. Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση του πρόγραμματος OTAGO, που αφορά την πρόληψη πτώσεων των ηλικιωμένων, και πραγματοποιείται για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου, από τον φυσικοθεραπευτή του Δήμου Αποστόλη Εμμανουηλίδη, καθώς επίσης και γενική παρουσίαση των προγραμμάτων και των δράσεων του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ, ετοίμασαν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά για τους φιλοξενούμενους και μέλη των ομάδων χειροτεχνίας σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ανέμη» παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους. Επίσης το μουσικό σχήμα του «Φυσιολατρικού Συλλόγου ΟΑΣΗ» έντυσε την εκδήλωση με τραγούδια από μεγάλους έλληνες συνθέτες, καθώς και χορευτικά με τα οποία ψυχαγωγήθηκαν οι παρευρίσκομενοι. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών προς τις δύο αντιπροσωπείες. Το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας των Υγιών Πόλεων περιελάμβανε ανάμεσα στις λοιπές επισκέψεις τους ενημέρωση τους για τον τρόπο εργασίας του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασαν τον τρόπο εργασίας τους σχετικά με τους έξι πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης ανάμεσα στις λοιπές δραστηριότητες μέλη από το Επιστημονικό Σύμβούλιο του ΕΔΔΥΠΠΥ. Τον Δήμο μας εκπροσώπησε και παρουσίασε έναν από τους πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης ως μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου η Προϊσταμένη του τμ. Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Ευαγγελία Τσαπατσάρη.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *