Μνημονιακή έκρηξη Κωνσταντινίδη: Για να πάρουν δεκατιανό οι μαθητές πρέπει να φέρουν δικαιολογητικά

Δεν σταματά να εκπλήσσει ο κ. Κωνσταντινίδης με τις απόψεις που υιοθετεί: «Είναι κοινωνική αδικία να παίρνουν δεκατιανό μαθητές που οι οικογένειές τους έχουν εισόδημα 30.000 ευρώ». Με αυτό το επιχείρημα ο αντιδήμαρχος Παιδείας παραδέχτηκε ότι έχει εισαχθεί νέα διαδικασία με απαίτηση δικαιολογητικών στα σχολεία για όσους δικαιούνται δεκατιανό.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20/1, κατά τη συζήτηση του θέματος συνέχισης του δεκατιανού στους κοινωνικά αδύναμους μαθητές και ενώ ο πρώην δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος ρώτησε αν έχει αλλάξει κάτι στη διαδικασία χορήγησης. Η απάντηση Κωνσταντινίδη σόκαρε με την μνημονιακή λογική της. Η υιοθέτηση δικαιολογητικών για να παίρνουν οι μαθητές μια δωρεάν τυρόπιτα κι ένα χυμό (!) κι όλα αυτά για να μην πέσει έξω ο… προϋπολογισμός του Δήμου βρήκε αντίθετους ακόμα και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Όπως θύμισε ο κ. Βασιλόπουλος η απόφαση για τη θέσπιση δεκατιανού ελήφθη το 2014 και όλα τα προηγούμενα 5 χρόνια η χορήγηση γινόταν με μια απλή διαδικασία και την διακριτική ευχέρεια των διευθύνσεων των σχολείων. Αυτή η διαδικασία είχε υιοθετηθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και δεν θα μπορούσε να αλλάξει.

Μετά το σφυροκόπημα από δημοτικούς συμβούλους και το «άδειασμα» από τον κ. Κουτσάκη (ως αναπληρωτής του δημάρχου, εφόσον ο κ. Βούρος είχε ήδη αποχωρήσει από τη συνεδρίαση) ο κ. Κωνσταντινίδης αναγκάστηκε να υιοθετήσει στην εισήγηση τη σημείωση ότι το δεκατιανό θα δίνεται με την ίδια διαδικασία που δινόταν μέχρι σήμερα και προσπάθησε να αποποιηθεί της ευθύνης, επικαλούμενος ομόφωνη απόφαση της σχολικής επιτροπής.

Ο κ. Κωνσταντινίδης λίγο αργότερα βρέθηκε και πάλι σε δύσκολη θέση όταν ένα ακόμα θέμα που ετοιμαζόταν να εισηγηθεί, άκουσε από τον κ. Κουτσάκη ότι αποσύρεται! Πρόκειται για την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για την παραχώρηση σχολικών χώρων, θέμα που όπως φαίνεται εγείρει διαφωνίες στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Χρειάστηκε ένα διάλειμμα για να συσκεφθούν οι σύμβουλοι της διοίκησης. Κωνσταντινίδης, Μπερδέσης, Κουτσάκης είχαν ένα έντονο διάλογο με τη συνδρομή και της κυρίας Παπακώστα. Το παρασκήνιο της τακτοποίησης αιτημάτων αθλητικών σωματείων καλά κρατεί, ως φαίνεται. Τελικά το θέμα αποσύρθηκε και μένει να εξηγηθεί πού σκοντάφτει η… μοιρασιά των χώρων.

«Υποκινούμενες» οι καταλήψεις

Η καθεστωτική λογική που έχει υιοθετήσει ο αντιδήμαρχος Παιδείας φάνηκε ακόμα και στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τα προβλήματα των σχολείων που έγινε στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης. Εκεί προσπαθώντας να απαντήσει στις καταγγελίες των συλλόγων γονέων, ο κ. Κωνσταντινίδης ούτε λίγο – ούτε πολύ μίλησε για «υποκινούμενες καταλήψεις».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

4 Σχόλια

 1. Πριν λίγες ημέρες, δημοσιεύτηκε στον «Πολίτη» και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ, δελτίο τύπου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για μια εκδήλωση που διοργάνωσε στο ΠΠΙΕΔ. Ανάμεσα στα ονόματα των καλεσμένων διάβασα με έκπληξη και αυτό του κ. Κωνσταντινίδη!!! Κατανοητή βεβαίως και θεμιτή η προσπάθεια διεύρυνσης στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, όπως την οραματίζεται η Κουμουνδούρου, στο πλαίσιο της λεγόμενης Προοδευτικής Συμμαχίας. Ωστόσο η μέχρι τώρα τουλάχιστον πορεία του κ. Κωνσταντινίδη στη συνδιοίκηση με το Βούρο, οι θέσεις που διατυπώνει και οι πολιτικές που εφαρμόζει, δεν είναι απλά διαφορετικές σε κάποια σημεία, αλλά βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα.

  1. Συμφωνώ. Αλλά δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (και για την ακρίβεια η τοπική Οργάνωση Μελών του) κάλεσε κανέναν προσωπικά. Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις ήταν κι όποιος ήθελε μπορούσε να πάει.

   Το πρόβλημα δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του Κων/νίδη, που ενώ μέσα στα δημοτικά συμβούλια είναι ένα ακραίο νεοφιλελέ κέντρο τύπου «Ποτάμι», δηλαδή μια κεκαλυμμένη δεξιά, παράλληλα προσπαθεί να εμφανιστεί και ως αριστερός στην τοπική κοινωνία.

   Ο ίδιος πρωτίστως θα έπρεπε να αποφύγει να πάει. Ο ίδιος θα έπρεπε να αποφεύγει την τακτική «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

  1. Φλύκταινες βγάζει το παιδί με οτιδήποτε αριστερό ή αριστερίζων. Αλλά βλέπετε, είναι ελκυστικό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη πόλη.
   (Πρώτος με δεύτερη τη ΝΔ, ενώ και το ΚΚΕ είναι τρίτο με το ΠασοΚινάλ τέταρτο).
   Αυτά βλέπει και τρέχει στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι τα αριστερά νερά είναι θολά και μπορεί να ψαρέψει στο μέλλον. Κούνια που τον κούναγε. Από αυτή τη δεξαμενή δεν πρόκειται να πάρει ποτέ τίποτα ξανά. Η στρόφιγγα έκλεισε και κλείδωσε και τίποτα δεν μπορεί να ξεπλύνει το πόσο εύκολα, σχεδόν τρέχοντας, πήγε να πάρει την αντιδημαρχία με αυτή την τραγελαφική και καταστροφική για τη πόλη διοίκηση. Ας αναζητήσει παλιούς ψηφοφόρους του Ποταμιού που σήμερα ψηφίζουν Κούλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *