Με συνέντευξη έγιναν πρόσφατα προσλήψεις στο «Εστία» – καταρρέει το επιχείρημα Βούρου

Υποκρισία! Μπροστά στον σκόπελο που αντιμετώπισε η δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Εστία», ανακάλυψε τις δήθεν παράτυπες διαδικασίες πρόσληψης. Η ξαφνική ενοχοποίηση της συνέντευξης στη διαδικασία προσλήψεων και η… θεατρική πρόταση Βούρου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για νέα προκήρυξη χωρίς συνέντευξη, δεν ήταν παρά ένα τρικ που ανακάλυψε κάποιος έμμισθος σύμβουλος στην προσπάθειά του να ενισχύσει το οπλοστάσιο επιχειρημάτων της στριμωγμένης και απομονωμένης διοίκησης.

Η άποψή μας αυτή ενισχύεται από ένα γεγονός. Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου αποφάσισε τη διενέργεια προκήρυξης για την πρόσληψη δυο επιπλέον εργαζομένων στο πρόγραμμα «Εστία». Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν ανώτερο κοινωνικό λειτουργό και ένα διερμηνέα φαρσί – νταρί. Όπως διαβάζουμε, λοιπόν, στην απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς η διαδικασία που αποφασίστηκε προέβλεπε και διεξαγωγή συνεντεύξεων (όποιος έχει το χρόνο μπορεί να διαβάσει το πρακτικό της σχετικής συνεδρίασης εδώ). Μόλις στις 7 Νοεμβρίου, λοιπόν, τα ίδια μέλη του Δ.Σ. που σήμερα ανακάλυψαν ότι η προηγούμενη διαδικασία προσλήψεων ήταν… αναξιοκρατική, είχαν συμφωνήσει να κάνουν προσλήψεις και με συνέντευξη. Η κα Παπακώστα μάλιστα, που στο Δ.Σ. της 16/1 υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν επαναπροκηρύξεις χωρίς συνέντευξη, ήταν αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής που ορίσθηκε για «να αναλάβει τον έλεγχο των δικαιολογητικών που θα υποβληθούν, την αξιολόγηση των αιτήσεων, τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων και, τέλος, την επιλογή των Αναδόχων σύμφωνα με την ανωτέρω διαδικασία». Και φυσικά και σε αυτή τη διαδικασία πρόσληψης η συνέντευξη είχε την ίδια βαρύτητα, όπως και στις προσλήψεις του 2017, του 2018 και του 2019. Φαίνεται ότι αργότερα τα επιτελεία τη διοίκησης ανακάλυψαν τη… διαβλητότητα της διαδικασίας με τις συνεντεύξεις και αποφάσισαν να το κάνουν βασικό επικοινωνιακό επιχείρημα.

Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τα επιχειρήματα κατά της συνέντευξης δεν έχουν καμιά βάση, να αναφέρουμε ότι σε όλες τις διαδικασίες πρόσληψης εργαζομένων για το πρόγραμμα «Εστία» που έχουν πραγματοποιηθεί από δήμους βασικό συστατικό της διαδικασίας είναι η πραγματοποίηση συνέντευξης. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απαιτεί εργαζόμενους με ειδικά προσόντα. Ο κ. Βούρος και όσοι έσπευσαν να συνταχθούν με την έωλη πρότασή του φιλοδοξούν φαίνεται να γίνουν η… εξαίρεση.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *