«Άνθρακες» ο… θησαυρός: Η μείωση των δημοτικών τελών είναι τελικά μόνο 3,16%

Οι πρώτοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού που εκδόθηκαν για το 2020 είναι αδιάψευστος μάρτυρας της πραγματικής μείωσης των δημοτικών τελών για τις κατοικίες: μόλις 3,16% είναι η μείωση, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Το γεγονός από μόνο του διαψεύδει το δελτίο τύπου που είχε εκδόσει ο Δήμος λέγοντας μισές αλήθειες για το τι ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ας παρουσιάσουμε το παράδειγμα της κατοικίας, τον λογαριασμό της οποίας έχουμε αναρτήσει. Στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας βλέπουμε τα δημοτικά τέλη που χρεώθηκαν στον τελευταίο λογαριασμό και στο αριστερό βλέπουμε τα τέλη από έναν αντίστοιχο λογαριασμό της ίδιας κατοικίας το 2019. Η συγκεκριμένη, λοιπόν, κατοικία 76 τ.μ. καλείται να πληρώσει συνολικά 117,02 ευρώ για δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο για το 2020, ενώ για το 2019 είχε χρεωθεί με 120,84 ευρώ. Δηλαδή ετήσιο όφελος 3,82 ευρώ, ή αλλιώς 3,16%.

Πώς το… κατάφερε αυτό η δημοτική αρχή; Μα με τη λαθροχειρία της μείωσης 7,5% των δημοτικών τελών και της… αύξησης 20% του δημοτικού φόρου. Όπως και τότε είχαν επισημάνει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και μέρος της ίδιας της 4μερούς συμπολίτευσης, παρά την ύπαρξη ενός μεγάλου πλεονάσματος σχεδόν 2 εκατ. ευρώ στα ανταποδοτικά τέλη, γεγονός που υποχρεώνει τη διοίκηση να μειώσει τουλάχιστον 10% τα τέλη, η δημοτική αρχή με μια σειρά μεθοδεύσεις και με μειοψηφία ουσιαστικά στο Δ.Σ. πέρασε αυτή την απόφαση.

Για να υπάρχει σύγκριση με το άμεσο παρελθόν. Η συγκεκριμένη κατοικία είχε άμεσο όφελος από τις δυο μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή 9,14 ευρώ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *