Οριστική απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων του «Εστία» – αποκλειστικό ρεπορτάζ

Με 8 ψήφους υπέρ της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος «Εστία» (σύμφωνα και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8/1) και 3 υπέρ της επαναπροκήρυξης των θέσεων (μετά τη δίμηνη παράταση που έχει ήδη αποφασισθεί) χωρίς συνέντευξη και με μοριοδότηση που θα αποφασισθεί, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου επισφράγισε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων.

Με τον τρόπο αυτό λύεται οριστικά μια υπόθεση που ταλανίζει εδώ και δυο μήνες το προσωπικό του προγράμματος. Η συζήτηση στο Δ.Σ. που τελικά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου ήταν εξαντλητική. Την πρόταση που τελικά πλειοψήφησε εισηγήθηκε ο πρόεδρος της επιχείρησης Γ. Καραβίας και υπερψήφισαν τα μέλη του Δ.Σ. που πρόσκεινται στην παράταξη Γρετζελιά με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Θ. Λέκκα, ο Κ. Ντάτσης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Την αντιπρόταση εισηγήθηκε η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής του προγράμματος «Εστία» Α. Παπακώστα.

Σταθερή υπέρ της ανανέωσης των συμβάσεων ήταν η θέση του Σωματείου των εργαζομένων, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον πρόεδρό του Χ. Κίτσιο, ο οποίος είπε ότι «οι εργαζόμενοι εμπαίζονται», ενώ θεώρησε προσβλητική την όποια συζήτηση γίνεται για την διαδικασία πρόσληψης των εργαζομένων.

Να σημειώσουμε ότι με βάση την απόφαση θα ανανεωθούν αυτόματα μέχρι 31/12 οι συμβάσεις που υπέγραψαν πρόσφατα 19 εργαζόμενοι, ενώ για μια θέση η οποία κενώθηκε (αφού ένας εργαζόμενος δεν δέχτηκε την ανανέωση) θα γίνει νέα προκήρυξη.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Εδώ λέω ΜΠΡΑΒΟ στον Παντελή (που δεν του ‘χω σούρει και λίγα για άλλα θέματα σε άλλα σχόλια ή και πρόσωπο με πρόσωπο). Σεβάστηκε την δέσμευσή του και τήρησε την υπόσχεσή του. Το σωστό να λέγεται!

    Τώρα όσον αφορά αυτή τη μία θέση που θα γίνει νέα προκήρυξη, εκεί θα απολαύσουμε αφ’ ενός «το θάνατο της αλεπούς» και τη «σφαγή» που θα γίνει μεταξύ των διεκδικητών και την απασφάλιση σε δεύτερο χρόνο όσων μείνουν στην απ’ έξω. Δεν θα πλήξουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *