Νέο Δ.Σ. στην Κοινωφελή για το θέμα των εργαζομένων στο «Εστία»

Εκ νέου θα συζητηθεί το θέμα των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Εστία» στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έχει συγκληθεί για αύριο 15/1, στις 18.00, ως 14ο θέμα έχει τεθεί: Λήψη απόφασης κατόπιν της αριθμ. 1/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: Λήψη απόφασης για την άμεση ετήσια ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος «Εστία» για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Δήμο και την εξουσιοδότηση των μελών του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης να υλοποιήσουν άμεσα αυτή την απόφαση.

Είναι το 4ο συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα των εργαζομένων του «Εστία». Θυμίζουμε ότι η τελευταία απόφαση που ελήφθη σε έκτακτο ΔΣ στις 31/12/2019 ήταν η δίμηνη παράταση των συμβάσεων. Στο αυριανό συμβούλιο ως εισήγηση έχει σταλεί η απόφαση που ελήφθη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 8/1, δηλαδή η άμεση ετήσια ανανέωση των συμβάσεων (διαβάστε: Με 16 -10 το Δ.Σ. αποφάσισε ετήσια ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων του «Εστία»).

Να σημειώσουμε ότι στη συνεδρίαση εκείνη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής μιας από τις παρατάξεις που συγκροτούν την διοικητική πλειοψηφία του Δήμου, ο Παντελής Γρετζελιάς δεσμεύθηκε για στήριξη της πρότασης του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γ. Καραβία, στην συνεδρίαση του ΔΣ. Μάλιστα είπε ότι θα δεσμεύσει και τα μέλη της παράταξής του στο ΔΣ της Κοινωφελούς να ψηφίσουν την πρόταση αυτή. Με δεδομένο ότι η παράταξη Γρετζελιά διαθέτει 5 μέλη στο 11μελές Δ.Σ. της Κοινωφελούς, η ανανέωση των συμβάσεων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Τίποτα όμως δεν φαίνεται να έχει τελειώσει, αφού είναι σαφής η προσπάθεια στελεχών της διοίκησης να υποβαθμίσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβλέποντας τη βαρύτητα που έχει το ανώτατο πολιτικό όργανο του Δήμου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *