Με επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Δημοσιεύουμε το απολογιστικό δελτίο τύπου της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 9/1/2020 στο ΠΠΙΕΔ με θέμα: Η θέση της Ελλάδας στις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις:

Στην πολύ ενδιαφέρουσα και ενημερωτική συζήτηση, που συνέπεσε με τις νέες και επικίνδυνες εξελίξεις στο Ιράν-Ιράκ, την Λιβύη, τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις αλλά και την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α., επαναβεβαιώθηκαν οι πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εξωτερική μας πολιτική. 

Συγκεκριμένα, τονίστηκε η δυνατότητα του πρωταγωνιστικού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια,  μετά την συμφωνία των Πρεσπών και η διαμεσολάβηση για την ειρήνη στην περιοχή.

Ο απόλυτος σεβασμός της εξωτερικής μας πολιτικής στο Διεθνές Δίκαιο.

Η διατήρηση και επαναφορά των συνομιλιών για  το Κυπριακό.

Η ανάγκη διάσωσης της συμφωνίας αποπυρηνικοποίησης του Ιράν και της αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Η στήριξη της Βόρειας Μακεδονίας για την είσοδο της στην Ε.Ε., αλλά και της Αλβανίας υπό όρους βελτίωσης της Ελληνικής μειονότητας.

Η οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης με την Τουρκία. 

Επίσης, στηλιτεύθηκε η πρόσφατη οπισθοχώρηση της διεθνούς θέσης της χώρας από μια σειρά άστοχων ενεργειών, δηλώσεις και αμφισημίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που απεδείχθησαν πρόσφατα από την μη στήριξη των Η.Π.Α. στον αγωγό East Med, αλλά και την απουσία καταδίκης της συνεχιζόμενης έντονης τουρκικής παραβατικότητας. 

Η εφαρμοζόμενη λογική της αδράνειας, των στρατιωτικών εξοπλισμών και της πατριδοκαπηλίας που είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν έρχεται στο κρίσιμο αυτό σημείο, σε αντίθεση με μια περίοδο αναβάθμισης, πρωτοβουλιών και ανάσχεσης του ενεργητικού χαρακτήρα κατά την άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Τονίστηκε επίσης, ότι η εσωτερική ανασυγκρότηση της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την συνέχιση και υλοποίηση  μιας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής που να προάγει ενεργά τις αδιαπραγμάτευτες αρχές της ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει να προωθεί μια εξωτερική πολιτική πολυδιάστατη, ενεργητική, φιλειρηνική, προκειμένου να μην γίνει άθυρμα ηγεμονικών επιδιώξεων.

Κεντρικοί Ομιλητές: Σία Αναγνωστοπούλου, πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Ράνια Σβίγκου, μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Χρυσόστομος Λουκάς, δημοσιογράφος, ειδικός σε διεθνή θέματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Πετρόπουλος, πρώην υφ. Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νίκος Μανιός, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νανή Πολίτου, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Συμμαχία, Άρης Βασιλόπουλος, πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, Τάσος Κωνσταντινίδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, Γιώργος Ανεμογιάννης, Αντιπρόεδρος  Δ.Σ. Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Κ.Ε. Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Τσίκας, μέλος της Κ.Ε. Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Γκαμάτση, υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Αρβανιτάκη, υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Συμμαχία.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συνδημότες και φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην πολύ επιτυχημένη αυτή εκδήλωση. 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *