Με 16 -10 το Δ.Σ. αποφάσισε ετήσια ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων του «Εστία»

Μια θετική εξέλιξη για το πρόγραμμα «Εστία» προέκυψε από το χθεσινό (8/1) Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μετά από έγγραφο αίτημα 16 δημοτικών συμβούλων. Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση 5.30 ωρών το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία υπερψήφισε την πρόταση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γ. Ουσταμπασίδης για ετήσια ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Εστία» που υλοποιεί ο Δήμος. Η πρόταση συγκέντρωσε 16 ψήφους. Την υπερψήφισαν εκτός του κ. Ουσταμπασίδη οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Δύναμη Πολιτών (Βασιλόπουλος, Ανανιάδης, Ανεμογιάννης, Εμμανουήλ, Καλαμπόκης, Ντάτσης, Παπαλουκά), Η πόλη της καρδιάς μας (Χ. Τομπούλογλου, Κ. Τομπούλογλου, Αθανασόπουλος, Αλεφραγκή), Λαϊκή Συσπείρωση (Σερετάκης, Ζαχαριάδης), καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λαζαρίδης (της παράταξης Γρετζελιά) και Γούλας (της παράταξης Κωνσταντινίδη).

Ο δήμαρχος Γ. Βούρος επέμεινε στην διεξαγωγή νέας προκήρυξης, πρόταση που έλαβε 10 ψήφους (την ψήφισαν οι σύμβουλοι του συνδυασμού του, πλην του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γ. Καραβίας, ο οποίος ψήφισε αποχή).

Αποχή δήλωσαν 6 δημοτικοί σύμβουλοι (οι υπόλοιποι σύμβουλοι της παράταξης Γρετζελιά, ο Γ. Καραβίας και ο Τ. Κωνσταντινίδης).

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους εργαζόμενους του προγράμματος οι οποίοι παραβρέθηκαν καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και εκπρόσωποί τους έλαβαν το λόγο και από τους εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων.

Αν και από την αρχή της διαδικασίας τόσο ο δήμαρχος, όσο και άλλα στελέχη της διοίκησης προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία του χθεσινού συμβουλίου, τονίζοντας ότι μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δεσμεύει το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης που είναι ο εκτελεστής του προγράμματος και άρα ο «εργοδότης» των εργαζομένων, το Δ.Σ. της επιχείρησης θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του (θυμίζουμε ότι έχει ψηφίσει την επαναπροκήρυξη των θέσεων και τη δίμηνη παράταση των συμβάσεων). Πολύ περισσότερο ότι τόσο ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Γ. Καραβίας τάχθηκε καθαρά υπέρ της ανανέωσης των συμβάσεων, όσο και ο Π. Γρετζελιάς προσπαθώντας να γεφυρώσει τις αντιθέσεις και να προσφέρει διέξοδο στη διοίκηση (κάτι που δεν κατάφερε τελικά και απέσυρε την πρότασή του) κατέθεσε πρόταση που ήταν σαφώς υπέρ της θέσης του κ. Καραβία, τονίζοντας ότι θα δεσμεύσει τους συμβούλους της παράταξής του (διαθέτει 5 συμβούλους στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς) να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης Καραβία.

Άλλωστε όπως τονίσθηκε στη συνεδρίασε από πολλούς ομιλητές το ανώτατο πολιτικό όργανο του Δήμου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και αποφασίζει την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς, όσο και την ίδια τη σύνθεση του Δ.Σ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *