Επιμένει ο Βούρος σε κλίμα αντιπαράθεσης σκορπώντας λάσπη

Το χθεσινό (8/1) Δημοτικό Συμβούλιο, αν και κράτησε 5.30 ώρες, ήταν από τα πιο ήπια και χωρίς έντονες αντιπαραθέσεις συμβούλια. Μίλησαν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, τέθηκαν επιχειρήματα, δόθηκαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Κι όλα αυτά αν και εξαρχής ο κ. Βούρος προσπάθησε να δυναμιτίσει το κλίμα, κάνοντας ευθείες νύξεις κατά της απερχόμενης διοίκησης, χρησιμοποιώντας πολλές φορές τη λέξη σκάνδαλο για ένα πρόγραμμα που κατά τα άλλα παραδέχεται ότι είναι απόλυτα επιτυχημένο. Κανένας δεν τον ακολούθησε, ούτε αυτόν, ούτε τον κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος υιοθέτησε όλη τη «μαύρη προπαγάνδα» κατά του προγράμματος που είχε γραφτεί σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το συντριπτικό αποτέλεσμα εναντίον του και εναντίον της πλειοψηφούσας παράταξης που έφυγε βαθιά τραυματισμένη από αυτή τη συνεδρίαση, δεν φαίνεται να δίδαξε τίποτα στον κ. Βούρο. Ιδού το δελτίο τύπου που έστειλε σήμερα το γραφείο τύπου του Δήμου, μεταφέροντας ένα απόσπασμα από τη χθεσινή αρχική του ομιλία, αναμασώντας τις κατηγορίες που εκστόμισε κατά της προηγούμενη δημοτικής αρχής:

…Το τελευταίο διάστημα που έχει προκύψει το θέμα της συνέχειας του προγράμματος “ΕΣΤΙΑ”, προσπαθήσαμε να μείνουμε πιστοί στην απόφασή μας για ήπιους τόνους στις όποιες αντιπαραθέσεις προκύπτουν κατά την διάρκεια της θητείας μας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που τις ημέρες των εορτών προκειμένου να μην δυναμιτίσουμε το ενωτικό κλίμα, που μετά από διάστημα πέντε διχαστικών ετών, επικράτησε στο Δήμο μας, δεν απαντήσαμε στις αήθεις επιθέσεις που δεχτήκαμε από ορισμένες πλευρές της αντιπολίτευσης.

Όμως από τη στιγμή που η σιωπή μας έχει εκληφθεί ως αδυναμία και γνωστοί κύκλοι του στείρου, του δημαγωγικού και της μαύρης προπαγάνδας επιμένουν, είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε ερωτήματα που θα «πονέσουν».

– Είναι αλήθεια λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι, πως σε συνάντηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ κύριο Φ. Λεκλέρκ στηρίξαμε το πρόγραμμα και ζητήσαμε την επέκτασή του και με άλλες οικίες φιλοξενίας για περισσότερες οικογένειες ωφελουμένων προσφύγων;

– Είναι αλήθεια ότι θέσαμε ζήτημα νέου προγράμματος υποστήριξης των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων;

– Είναι αλήθεια ότι συμφωνήσαμε ως Δήμος να συμμετάσχουμε στο νέο Δίκτυο πόλεων που υποστηρίζουν το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ανά τη χώρα;

– Είναι αλήθεια ότι ορισμένα σπίτια που έχουν ενοικιαστεί προκειμένου να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες ανήκουν σε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού κάποιων ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής;

– Είναι αλήθεια ότι τα κινητά τηλέφωνα που έχουν εφοδιαστεί οι υπάλληλοι ανήκουν σε εταιρία άμεσης σχέσης με άτομο που προΐστατο της προηγούμενης δημοτικής αρχής;

– Είναι αλήθεια ότι οι περιβόητες συμβάσεις των υπαλλήλων έληγαν στις 31/12/2019;

Αναμένω στη συνεδρίαση να απαντηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα και τότε να ξαναδούμε εάν ισχύουν οι χαρακτηρισμοί που μας έχουν αποδοθεί. Σας ευχαριστώ…».

Και το δελτίο τύπου του Δήμου κλείνει με το εξής:

Κλείνουμε επαναλαμβάνοντας την θέση του συνδυασμού μας «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία», όπως αυτή διατυπώθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιμένουμε και εμμένουμε στην πρότασή μας για αδιάβλητες, διαφανείς (και όχι φωτογραφικές) διαδικασίες και σε προκηρύξεις στις οποίες η προσωπική συνέντευξη θα έχει μηδενική βαρύτητα στην αξιολόγηση του υποψηφίου (και όχι με 40 στα 100 μόρια όπως συνέβη στις προκηρύξεις του 2017 και του 2018).

Σχόλιο Πολίτη: Αλήθεια, δουλειά του γραφείου τύπου δεν είναι να ενημερώνει για όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στα όργανα του Δήμου; Αυτό που μας εστάλη αποτελεί την πρόταση που μειοψήφησε. Ποια απόφαση ελήφθη;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *