Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για τις απολύσεις ζητούν 16 σύμβουλοι

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ετήσια ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα Εστία ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ουσταμπασίδης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του σώματος Λ. Γεωργαμλή. Την επιστολή συνυπογράφουν άλλοι 15 δημοτικοί σύμβουλοι, δηλαδή όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (Δύναμη Πολιτών, Η Πόλη της καρδιάς μας, Λαϊκή Συσπείρωση) και ο Πέτρος Λαζαρίδης από την παράταξη Ξανά Μαζί.

Η επιστολή

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργαμλή

Συζήτηση και λήψη απόφασης για την απρόσκοπτη συνέχιση του Προγράμματος Εστία και την ετήσια ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

σήμερα λήγει η σύμβαση των εργαζόμενων του Προγράμματος Εστία για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Δήμο μας. Ως συνέπεια εκατοντάδες άνθρωποι που είναι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα από αύριο θα βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα με σοβαρές συνέπειες για αυτούς και τις οικογένειές τους. Στο πρόγραμμα είναι ενταγμένοι άνθρωποι που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, άνθρωποι που πρέπει να επισκέπτονται τακτικά τα νοσοκομεία, άτομα με ειδικές ανάγκες, ακόμη και βρέφη που βρίσκονται υπό αυξημένη παρακολούθηση. Η μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου χθες, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους ωφελούμενους του Προγράμματος και την ίδια την πόλη μας.

Γι’ αυτό και προτείνουμε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την λήψη απόφασης για την άμεση ετήσια ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων και την εξουσιοδότηση των μελών της Κοινωφελούς επιχείρησης να υλοποιήσουν άμεσα αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με το άρθρο 74, παρ.2 του ν.4555 ΦΕΚ Α/133/19.07.2018:

Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου. Στην τελευταία περίπτωση απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στην ίδια περίπτωση δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλθουν δύο (2) μήνες, αφότου εκδόθηκε απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων.

Αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3) προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση μεγαλύτερη ή ίση του ημίσεως (0,5).

Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του.

Σε συμμόρφωση με την ανωτέρω Νομοθεσία σας καταθέτω τις υπογραφές 15 δημοτικών συμβούλων, οπότε συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου το ποσοστό του 1/3 των δημοτικών συμβούλων που απαιτούνται για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερκαλύπτεται.

Παρακαλώ πολύ για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Ουσταμπασίδης Ιωάννης

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Δύναμη Πολιτών

Ανανιάδης Νικόλαος

Ανεμογιάννης Γεώργιος

Βασιλόπουλος Αριστείδης

Εμμανουήλ Δανάη

Καλαμπόκης Ιωάννης

Ντάτσης Κωνσταντίνος

Παπαλουκά Ευτυχία

Η Πόλη της Καρδιάς μας

Αθανασόπουλος Παναγιώτης

Αλεφραγκή Σοφία

Τομπούλογλου Κωνσταντίνος

Τομπούλογλου Χαράλαμπος

Λαϊκή Συσπείρωση

Γκούμα Δανάη

Ζαχαριάδης Ιωάννης

Σερετάκης Νικόλαος

Ξανά Μαζί

Λαζαρίδης Πέτρος

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *