Σωματείο κατά διοίκησης Δήμου: Ψήφισαν «Αντεργατικά και απάνθρωπα»

Από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η δημοτική αρχή στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης συνέχισε την εμμονική της  προσπάθεια στρεφόμενη κατά των 20 εργαζομένων του προγράμματος Εστία και των 350 προσφύγων που εξυπηρετούνται από αυτό. Το αποτέλεσμα της μαραθώνιας συνεδρίασης είναι ότι το πρόγραμμα είναι στον αέρα από αύριο 1/1/2020 με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πρόσφυγες αλλά και την αξιοπιστία  του Δήμου και του Δημάρχου που είχε δεσμευτεί στον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας για την συνέχιση του προγράμματος.

Ήταν μια συνεδρίαση σκοπιμότητας όπου κάποιοι  εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής αγωνίστηκαν ποιος θα «κόψει πρώτος το νήμα» προκειμένου να πάρει βραβείο αντεργατικότητας και έλλειψης αλληλεγγύης για τους 350 πρόσφυγες και μετανάστες, που ερήμην τους, το ΔΣ της ΚΕΔΝΦ αποφάσισε  για αυτούς χωρίς να λάβει υπόψη ότι κάποιοι από αυτούς κινδυνεύουν άμεσα, αφού έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας .

Το πρόγραμμα Εστία από αύριο θα θεωρείται λήξαν λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων των 20 συναδέλφων οι οποίες λήγουν σήμερα. Φωτεινές εξαιρέσεις από τη χτεσινή συνεδρίαση – τραγέλαφο, αφενός μεν η σταθερή στάση του προέδρου του Δ.Σ. της Κοινωφελούς, ο οποίος ύψωσε για μια φορά ακόμα το ανάστημά του για το αυτονόητο, παραδέχθηκε δημόσια ότι ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε προσωπικά για την παράταση του προγράμματος, το ίδιο δηλαδή που είχε δεσμευτεί και στο σωματείο εργαζομένων και αφετέρου η επίσης σταθερή θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΚΕΔΝΦ όπως επίσης και των εκπροσώπων του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων για την ανανέωση των συμβάσεων για 12 μήνες. Αλήθεια η δίμηνη παράταση, η οποία ετέθη ως πρόταση και μπορεί να δοθεί δεν αντικρούει στη νομιμότητα του προγράμματος και αντικρούει η 12μηνη παράταση;

Την αποκλειστική ευθύνη για ότι συμβεί απ εδώ και στο εξής την έχουν όλοι όσοι ψήφισαν αντεργατικά και απάνθρωπα !


Καλούμε τη διοίκηση του ΔΣ της ΚΕΔΝΦ, του δήμου, καθώς και τον ίδιο το δήμαρχο, ακόμα και την ύστατη ώρα να αναθεωρήσουν  τις αποφάσεις  τους  και να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων του προγράμματος.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *