Λαϊκή Συσπείρωση: Απαράδεκτη, αντεργατική, απάνθρωπη και ξενοφοβική η απόφαση της Δημοτικής Αρχής

Νέα ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα των εργαζομένων στο πρόγραμμα Εστία:

Με μια κίνηση πρωτοφανούς ανευθυνότητας και αναλγησίας η διοίκηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του κ. Βούρου στη συνεδρίαση του ΔΣ της Κοινωφελούς στις 30/12 επικύρωσε τις απολύσεις των 20 συμβασιούχων των οποίων τις συμβάσεις είχε τη δυνατότητα να ανανεώσει. Με δεδομένο ότι οι συμβάσεις λήγουν σήμερα 31/12 ουσιαστικά αποφάσισε τον τερματισμό του προγράμματος ΕΣΤΙΑ γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια όχι μόνο τους εργαζόμενους και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου αλλά και τους 350 πρόσφυγες που στηρίζει το πρόγραμμα, με ορισμένους από αυτούς να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η στάση αυτή της διοίκησης του κύριου Βούρου είναι σε πλήρη αρμονία με τις ξενοφοβικές και αντιπροσφυγικές κορώνες που εξαπάλυσαν στυλοβάτες της διοίκησης και ο ίδιος ο Δήμαρχος πριν λίγο καιρό σε συνεδρίαση του ΔΣ, αποκαλώντας τους πρόσφυγες «λαίλαπα» και κατοχική δύναμη στα νησιά μας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι πρώτες κινήσεις της διοίκησης ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κύριου Βούρου στο όνομα της  «ανάπτυξης» αφοροούν ιδιωτικοποιήσεις, κάμερες και αυταρχικά μέτρα και απολύσεις.  Η ανάπτυξη την οποία οι δυνάμεις του κεφαλαίου ευαγγελίζονται, η ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματιών, απαιτεί εργαζόμενους λάστιχο, χωρίς δικαιώματα και με ημερομηνία λήξεως.

Για αυτό και η δημοτική αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους,προβάλλει τις απολύσεις ως στοιχείο της “κανονικότητας” που οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχτούν και μάλιστα ως όρο για την… ισότιμη διεκδίκηση μιας θέσης στην προσωρινότητα της εργασίας. Προβάλλει την εξαιρετικά αντιδραστική και επικίνδυνη ιδέα ότι εμπόδιο στους ανέργους δεν στέκεται το κεφάλαιο και το σύστημα της εκμετάλλευσης αλλά οι μισοεργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ Βούρος και η διοίκησή του μας είπαν ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα του εργοδότη στην απόλυση ενώ για τον εργαζόμενο αναγνωρίζουν το “δικαίωμα” στην ανεργία. Ότι η ομηρία συνιστά δικαιοσύνη ενώ η διεκδίκηση σταθερής δουλειάς με δικαιώματα συνηγορεί στην αδικία. Ότι αφού έτσι τα συμφώνησαν πρώην και νυν κυβερνήσεις πρέπει οι εργαζόμενοι να τα καταπιούμε αδιαμαρτύρητα. Ότι εφ όσον πάρθηκαν από τους προηγούμενους αντιλαϊκές αποφάσεις νομιμοποιούνται σήμερα αυτοί να συνεχίζουν με τις ίδιες και χειρότερες.

Το συμπέρασμα είναι: τίποτα θετικό δεν έχουν να περιμένουν περιμένουν από τους εκπροσώπους των κομμάτων του κεφαλαίου, είτε αυτοί είναι ΝΔ, είτε ΚΙΝΑΛ είτε ΣΥΡΙΖΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να ανακληθεί έστω και στο παρά 2 η απαράδεκτη, αντεργατική, απάνθρωπη και ξενοφοβική απόφαση της Δημοτικής Αρχής και ζητάει άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους, και στηριγμένοι στο ΠΑΜΕ να δώσουν αποφασιστική απάντηση στις αντεργατικές αποφάσεις και μεθοδεύσεις ΕΕ, κυβέρνησης και τοπικών αρχών των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή!  Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος – λαϊκή συμμαχία,  για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για τη ζωή που μας αξίζει.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *