Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Έκτακτο: δίμηνη ανανέωση των συμβάσεων του Προγράμματος «Εστία» αποφάσισε ο Δήμος…

Το ότι αυτή η διοίκηση δεν έχει αρχή, μέση και τέλος το γνωρίζαμε πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά της βάσει του συνονθυλεύματος και του πολιτικού προσωπικού από το οποίο οικοδομήθηκε. Το ότι είναι πλήρως αναξιόπιστη σε όσα δεσμεύεται δεξιά και αριστερά, εκτός εκεί που είναι να εξοφληθούν προεκλογικά γραμμάτια, το αντιλαμβανόμαστε με τον καιρό. Το γεγονός όμως ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια, όχι μόνο με τους θεσμούς, αλλά και με τις ζωές των ανθρώπων, είναι κάτι που ούτε ο πιο ορκισμένος εχθρός αυτής της διοίκησης δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Έτσι λοιπόν, αφού ύστερα από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις και άλλα δύο δελτία τύπου του Δήμου ενημερωθήκαμε ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων του Προγράμματος Εστία θα τερματιστούν, ξαφνικά σήμερα (31/12/2019) το μεσημέρι συγκλήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, όπου αποφασίστηκε η δίμηνη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων. Τι μεσολάβησε ώστε από την απόφαση απόλυσης χθες βράδυ να αποφασιστεί η δίμηνη παράταση σήμερα το μεσημέρι;

Όπως γράψαμε χθες στον Πολίτη, το Πρόγραμμα Εστία δεν είναι ένα τεχνικό έργο, το οποίο μπορεί να ξεκινά και να σταματά κατά το δοκούν. Το πρόγραμμα αυτό αφορά ανθρώπους, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οι οποίοι δέχονται σε καθημερινή βάση τη φροντίδα των εργαζομένων του Προγράμματος Εστία. Φυσικά, από μία διοίκηση, η οποία φρόντισε πολύ πρόσφατα να μας δείξει τις τουλάχιστον ξενοφοφικές της απόψεις, δεν περιμέναμε να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ζωές αυτών των ανθρώπων. Έχει όμως το μέγιστο ενδιαφέρον για την αυτοπροστασία της, δηλαδή να αποφύγει πολιτικές και ποινικές ευθύνες, που πιθανότατα θα προέκυπταν από το χρονικό κενό το οποίο θα δημιουργούνταν από την 1η του νέου έτους, όταν και πια δεν θα υπήρχαν εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα. Αυτό, σε συνδυασμό με την πίεση της αντιπολίτευσης, η οποία και σήμερα στήριξε την πρωτοβουλία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Ουσταμπασίδη να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, οδήγησαν στην απόφαση της διοίκησης να αποφασίσει την παράταση των συμβάσεων για δύο μήνες.

Βεβαίως, το θέμα όχι μόνο δεν έληξε, αλλά στην πραγματικότητα τώρα αρχίζει. Η διοίκηση Βούρου, πλέοντας ακόμα στα πελάγη της μετεκλογικής της ευτυχίας, έχει παρερμηνεύσει το συσχετισμό δυνάμεων στην τοπική κοινωνία. Νομίζει ότι η εκλογική της νίκη σημαίνει και εν λευκώ εντολή να κάνει το οτιδήποτε, παραβιάζοντας κόκκινες γραμμές που καμία διοίκηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να αμφισβητήσει. Πλανάται πλάνην οικτρά. Και αυτό θα το διαπιστώνει όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Πάνε να διορθώσουν το λάθος με ακόμα μεγαλύτερο, όπως είναι αυτός της δίμηνης παράτασης.

    Πάνε να το παίξουν… φιλάνθρωποι και δεν απολύουν εν μέσω γιορτών, μετά την γενική κατακραυγή και ομοβροντία.

    Είναι πολύ χειρότερη η δίμηνη παράταση. Θέτει τους εργαζόμενους σε καθεστώς αβεβαιότητας και ομηρίας. Κανένας εφησυχασμός από την αναδίπλωση που επιχειρούν.

    Στην πραγματικότητα όλα τώρα αρχίζουν. Όχι μόνο γι’ αυτό το ζήτημα. Για όλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *