Στον αέρα το πρόγραμμα «Εστία» για τους πρόσφυγες, προς απόλυση οι εργαζόμενοι σε αυτό

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε άλλη μία μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινωφελούς επιχείρησης για να ληφθεί εκ νέου απόφαση για την τύχη του προγράμματος Εστία, που φιλοξενεί πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στο Δήμο μας. Η διοίκηση Βούρου αυτή τη φορά είχε τη συνδρομή δημοτικών συμβούλων που δεν συμμετέχουν στο ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (Γεωργαμλής, Μπερδέσης, Κοπελούσος, Κοσκολέτος) και εισηγήθηκε και πήρε την εξής πρωτοφανή απόφαση: Απόλυση όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα, αύριο 31/12, που λήγουν οι συμβάσεις τους και επαναπροκήρυξη των θέσεων από την αρχή.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Καραβίας έθεσε προς ψηφιση πρόταση για δίμηνη παράταση των συμβάσεων, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαροί κίνδυνοι από το κενό που θα δημιουργηθεί, ενημερώνοντας μάλιστα τους παριστάμενους ότι η πρότασή του έχει λάβει την έγκριση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου. Η πρότασή του απορρίφθηκε. Βεβαίως, όταν στο τέλος της διαδικασίας οι σύμβουλοι του κ. Βούρου κατάλαβαν τους σοβαρούς νομικούς κινδύνους που ενέχει μία τέτοια απόφαση, κάθισαν για να συνεδριάσουν ξεχωριστά. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα αποφασίσουν, όμως μπορούμε να τους βεβαιώσουμε για το εξής: νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν με τις τύχες των εργαζομένων του Προγράμματος Εστία. Δεν μπορούν να νομίζουν ότι θα παίξουν με την τύχη ενός επιτυχημένου προγράμματος στο Δήμο, σύμφωνα μάλιστα και με τα λεγόμενα του Δημάρχου.

Στο Πρόγραμμα Εστία στην πόλη μας είναι ενταγμένοι άνθρωποι που πρέπει σε τακτική βάση να επισκέπτονται τα νοσοκομεία για να κάνουν αιμοκάθαρση. Υπάρχουν άτομα με αναπηρία, τα οποία απαιτούν καθημερινή ειδική φροντίδα. Υπάρχουν βρέφη, τα οποία βρίσκονται στο νοσοκομείο και τα οποία απαιτούν ειδική παρακολούθηση από ανθρώπους του Προγράμματος. Υπάρχουν τέλος εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται σε μία ξένη χώρα, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα. Όλοι αυτοί, που στην μεγάλη τους πλειοψηφία ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα βρίσκονται στον αέρα βάσει της απόφασης του κ. Βούρου να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις 1 ημέρα πριν τη λήξη του έτους. Γιατί αν νομίζουν πως οι εργαζόμενοι που απολύουν θα κάνουν μαύρα μεροκάματα για να καλύψουν τα κενά μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις αυτών που θέλουν, εκτός του ότι είναι παράνομο, στερούνται στοιχειώδους λογικής.

Όλα αυτά τα χρόνια, φιλοξενήθηκαν και εντάχθηκαν στην τοπική κοινωνία εκατοντάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Αντίθετα, τόσο οι πρόσφυγες, όσο και η τοπική κοινωνία, μόνο θετικά αποκόμισαν από αυτή την διαδικασία. Αυτή η επιτυχημένη λογική τινάζεται στον αέρα, θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους τους πρόσφυγες, αλλά και την τοπική κοινωνία. Οι πολιτικές, ηθικές (και ποινικές ευθύνες αν, ο μη γένοιτο συμβεί οτιδήποτε) θα βαρύνουν αποκλειστικά το Δήμαρχο και αυτούς που επέλεξαν μέσα στις γιορτές να παίξουν με τις τύχες των προσφύγων, της πόλης και των εργαζομένων στο πρόγραμμα για ιδιοτελείς σκοπούς.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Να δείτε που θα βγάλουν διακήρυξη με τη δήθεν διαδικασία του επείγοντος για να καλύψουν τις θέσεις με τους δικούς τους . Είναι όλα προσχεδιασμένα ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *