Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Αρβανίτη

Ο κύριος Βούρος δεν έχει κρύψει ότι πληρώνει από τα χρήματα των δημοτών τον κύριο Αρβανίτη για να του προσφέρει υπηρεσίες στο γραφείο Τύπου του Δήμου. Ανάμεσα στα καθήκοντα του κυρίου Αρβανίτη, φαίνεται ότι είναι και το διαρκές πέταγμα λάσπης στον ανεμιστήρα, καλύπτοντας έτσι την ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων της διοίκησης σε σχέση με τον άθλιο πολιτικά τρόπο που μεταχειρίζονται το Πρόγραμμα Εστία. Χθες λοιπόν, ο κύριος Αρβανίτης ανακάλυψε ένα δελτίο τύπου συνδικαλιστικής παράταξης από το 2017 (!!!), σύμφωνα με το οποίο η προηγούμενη δημοτική αρχή απέλυσε 3 εργαζόμενους. Θεωρεί μάλιστα ότι ανακάλυψε τέτοιο θησαυρό, που δεν έχει σταματήσει δύο μέρες τώρα να το ανεβάζει σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της πόλης. Νομίζει ότι έτσι θα θολώσει τα νερά, λέγοντας εμμέσως ότι «και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν». Θα αρκούσε βεβαίως να βρει αυτούς τους εργαζόμενους και να τους ρωτήσει αν τους απέλυσε η προηγούμενη διοίκηση ή αν τους κράτησε στην εργασία. Ψιλά γράμματα βέβαια για ανθρώπους που πληρώνονται από το δημοτικό κορβανά μόνο και μόνο για να εφευρίσκουν κάθε λογής επιχείρημα, υπαρκτό και μη, προκειμένου να καλύψουν τη γύμνια της διοίκησής τους.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, παραθέτουμε την απάντηση του Δήμου στις 6 Ιουλίου του 2017 στην ανακοίνωση περί των υποτιθέμενων απολύσεων:

1. Ουδεμία απόλυση συμβασιούχου έγινε στο Δήμο μας.

2.Αντίθετα, το Δημοτικό συμβούλιο ψήφισε χθες την παράταση των συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων εργαζομένων που εργάζονται στις ανταποδοτικές υπηρεσίες της καθαριότητας, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει ο ν.4479/2017, άρθρο 24 για την παράταση των συμβάσεων.

3. Αντίθετα, το Δημοτικό συμβούλιο για να στηρίξει έμπρακτα το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας, αλλά και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Δημότες, ενέκρινε χθες την πρόσληψη 19 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα και την αγορά 3 νέων απορριμματοφόρων και 4 φορτηγών.
4. Αντίθετα, ολόκληρο το Δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκαν να τροποποιήσουν ΑΜΕΣΑ την απόφαση ώστε να συμπεριλάβει τους 3 συμβασιούχους της Διεύθυνσης Πρασίνου (ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ), στο βαθμό που ξεπεραστούν οι αρνητικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και υπάρξει ερμηνευτική δυνατότητα να συμπεριληφθούν οι 3 συμβασιούχοι του πρασίνου σε νέα απόφαση.
5. Από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και ο Δήμαρχος βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με το ΥΠ.ΕΣ, την ΚΕΔΕ και το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης της παράτασης και σε συμβασιούχους που δεν εργάζονται σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.
6. Ας αναζητήσουν αλλού οι συντάκτες της ανακοίνωσης αντεργατικές μεθόδους και αποφάσεις, όχι στη Δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, που από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία καθώς και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το δικαίωμα αυτό. Ας καταγγείλουν αυτούς που είναι πραγματικά υπεύθυνοι για την εφαρμογή ενός εργασιακού μεσαίωνα στη χώρα και όχι αυτούς που αγωνίζονται έμπρακτα εναντίον του.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Να έχεις αντιπάλους τύπου Ρένου και λοιπών κατά φαντασίαν επικοινωνιολόγων και να πρέπει να αντιπαρατεθείς μαζί τους, είναι σαν να ληστεύεις εκκλησάκι. Ούτε καν εκκλησία.

  2. Κάποια στιγμή, μετά τις γιορτές, θα γράψω ένα «σεντόνι» για τον τοπικό (μας) τύπο.
    Ιστορικού τύπου.
    Από το ’74 και μετά, που έχω προσλαμβάνουσες, καθότι γεννημένος στα ’60s.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *