Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις του «Εστία»

Ανακοίνωση με την οποία αποδοκιμάζει τις απολύσεις των εργαζομένων του προγράμματος «Εστία» εξέδωσε η Ο.Μ. Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Xαλκηδόνας του ΣΥΡΙΖΑ:

Με αφορμή την απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής να προβεί σε απόλυση 20 εργαζομένων του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, το οποίο υλοποιείται υπό την επίβλεψη της Ύπατης Αρμοστείας και να επαναπροκηρύξει, εν συνόλω, τις θέσεις εργασίας, πλην των μεταφραστών, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νέας Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας αποδοκιμάζει την εν λόγω απόφαση με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Η τοξικότητα αυτής της επιχειρούμενης ενέργειας επηρεάζει προσωπικά τους μέχρι σήμερα εξαίρετους συνεργάτες του προγράμματος, ελλοχεύει κενό συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία, αλλά κυρίως ανατρέπει την διαπροσωπική επικοινωνία με την ευαίσθητη μερίδα των προσφύγων, όπως έχει δομηθεί μέχρι σήμερα.

Δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα και η παραχθείσα ποιότητα του δύσκολου αυτού εγχειρήματος έχει κριθεί άριστη, μια τέτοια απόφαση δημιουργεί ερωτηματικά. 

Με επίδικα την ομαλή  ροή του προγράμματος αφενός, την αποφυγή κενού χρόνου ως προς την εκμάθηση, εκπαίδευση, προσαρμογή και εμπειρία των πιθανών νέων εργαζομένων, θεωρούμε ότι η εμμονή στην απόφαση αυτή αποτελεί έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.

Άλλωστε, η δυνατότητα που εκχωρήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία στον δήμο να συστήσει αυτή την ομάδα εργασίας, δεν μπορεί να αιτιολογήσει την ολοκληρωτική αλλαγή των προσώπων, χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο κακής εκτέλεσης του προγράμματος ή ελλειμματικότητας των υπηρεσιών. 

Επιπλέον, κρινόμενη πολιτικά, μια τέτοια απόφαση η οποία ανακυκλώνει την ανεργία, δημιουργεί αβεβαιότητα στους εργαζόμενους, εγκυμονεί κινδύνους για τους πρόσφυγες, προμηθευτές, ιδιοκτήτες, αποτελεί κενοδοξία και μικροπολιτική σκοπιμότητα.

Σημαντικό στοιχείο είναι εξάλλου η καθυστέρηση επαναπροκήρυξης των θέσεων, γεγονός που θα δημιουργήσει χρονικό κενό στην διεκπεραίωση, την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, την ασφάλεια, την οικογενειακή επίβλεψη και φροντίδα των 350 περίπου συνανθρώπων μας – προσφύγων.

Παράλληλα θα δημιουργήσει κενό κατά την διαχείριση των οικονομικών και συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος με τους συμβαλλόμενους.

Καλούμε τον κο Δήμαρχο να αναλογιστεί:

*την δυσχερή θέση των προσφύγων

* τις συνέπειες της απόλυσης για 20 οικογένειες

* την ευθύνη που απορρέει από την συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς

Και να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος με τους ίδιους εργαζόμενους με τρόπο υπερβατικό, όπως ταιριάζει στον Πρώτο Πολίτη της πόλης μας.

ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *