Επαναστατική Κίνηση: Να ανακληθούν οι απολύσεις – αγώνας ενάντια στην αντιδραστική διοίκηση Βούρου

Από την Επαναστατική Κίνηση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις απολύσεις των εργαζομένων του προγράμματος Εστία:

Η δημοτική διοίκηση Βούρου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα (ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – κ.λπ.) αποφάσισε την απόλυση 20 εργαζομένων μέσα στα Χριστούγεννα, παρότι είχε τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεών τους. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται στο πρόγραμμα φιλοξενίας φροντίδας προσφύγων «ΕΣΤΙΑ», το οποίο υλοποιείται στο Δήμο σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Η απόφαση αυτή, εκτός από καταπάτηση του δικαιώματος των συγκεκριμένων εργαζόμενων για μια θέση εργασίας, αποτελεί και σοβαρό πλήγμα στην υπόθεση της στέγασης και φροντίδας δεκάδων προσφύγων. Επιπλέον, έρχεται ως φυσική συνέχεια των αντιδραστικών επιλογών της διοίκησης Βούρου, με χαρακτηριστικά δείγματα την αρχή ιδιωτικοποίησης του Άλσους, την άρνηση αξιοποίησης του οικονομικού πλεονάσματος για τη στήριξη των φτωχών δημοτών και τη σκανδαλώδη ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών για τις αμοιβές των στελεχών της, την άρνηση εφαρμογής της ομόφωνης απόφασης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση δημοτικού Στεκιού Νεολαίας κ.α.

Η Επαναστατική Κίνηση Ν.Φ – Ν.Χ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους απολυμένους και ενώνει τη φωνή της με τη δική τους, απαιτώντας να ανακληθούν, εδώ και τώρα, οι απολύσεις! Αυτή η αντεργατική πράξη θα πρέπει να λάβει αγωνιστική απάντηση από όλους τους συναδέλφους των απολυμένων στο Δήμο, μόνιμους και συμβασιούχους, και γενικότερα από όλους τους εργαζόμενους και την πρωτοπόρα νεολαία της πόλης.

Αντιδρώντας σε αυτήν την ανάλγητη επίθεση, από κοινού οι συμβασιούχοι και οι μόνιμοι εργαζόμενοι του Δήμου θα πρέπει να απαιτήσουν από τις κεντρικές συνδικαλιστικές ηγεσίες του χώρου να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες έμπρακτης συμπαράστασης, στο πλαίσιο του συνολικού αγώνα για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας στους συμβασιούχους και για τις αναγκαίες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους. Από τη δική τους πλευρά, όλες οι αριστερές δυνάμεις της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που επιθυμούν να αγωνιστούν ενεργά για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και συμφερόντων είναι άμεση ανάγκη να λάβουν πρωτοβουλίες ενωτικής, συντονισμένης δράσης για να απαντηθεί η κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής της διοίκησης Βούρου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *