Νέα ανακοίνωση του Δήμου αναμασά ψέματα και απειλές για τις απολύσεις

Με μια ακόμα ανακοίνωση, την οποία είδαμε να αναρτάται μόνο στη σελίδα της παράταξης του δημάρχου και στη σελίδα του έμμισθου συνεργάτη του δημάρχου Ν. Παπανικολάου (αυτό είναι το αντικείμενο της «συνεργασίας» του;) επιχειρείται απάντηση στις καταγγελίες για τις απολύσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Εστία».

Παρότι τις απολύσεις καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση, η δημοτική αρχή επιλέγει να επιτεθεί στη Δύναμη Πολιτών και προσωπικά στον Άρη Βασιλόπουλο, μιλώντας για «σκηνοθετημένη αντιπαράθεση». Προφανώς αυτό υπηρετεί σκοπιμότητα, αφού αφήνει αιχμή ότι ο Βασιλόπουλος έχει κάποιο «ιδιαίτερο λόγο» για τον οποίο κόπτεται (αλήθεια γιατί δεν τον αναφέρει;).

Δεν παραλείπει η διοίκηση Βούρου να στραφεί και κατά των εργαζομένων, εκτοξεύοντας έμμεσες απειλές εναντίον τους, αφού τους καλεί «να μην ακολουθήσουν τον δρόμο στον οποίο τους οδηγούν οι μικροπολιτικές επιδιώξεις ορισμένων, διακινδυνεύοντας την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος». Επιχειρεί δηλαδή να αποποιηθεί τις ευθύνες που αναλαμβάνει η δημοτική αρχή απολύοντας τους εργαζόμενους και αφήνοντας το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων χωρίς εργαζόμενους για ένα χρονικό διάστημα και να ρίξει τις ευθύνες στους απολυόμενους!

Τέλος δεν απαντά στην καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων ότι ο ίδιος ο Γ. Βούρος δεσμεύτηκε λίγες μέρες πριν για ανανέωση των συμβάσεων και όχι επαναπροκήρυξη των θέσεων.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια καταστροφής του γιορτινού κλίματος που μετά από πολλά χρόνια επικρατεί στον Δήμο μας, η μείζονα αντιπολίτευση του πρ. Δημάρχου Αριστείδη Βασιλόπουλου, επιχείρησε παραμονή Χριστουγέννων να βαφτίσει το άσπρο μαύρο μιλώντας για απολύσεις εργαζομένων στο πρόγραμμα «Εστία» της Υπατης αρμοστείας του ΟΗΕ.

Αγαπητοί συμπολίτες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας υποστηρίξαμε, στελεχώνεται από προσωπικό του οποίου η σχέση εργασίας διέπεται από τους όρους που προβλέπει η νομοθεσία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Για αυτό το λόγο άλλωστε και σε κάθε περίπτωση μέχρι σήμερα, μετά το πέρας των συμβάσεων προκηρύσσεται νέος διαγωνισμός για την πρόσληψη των ίδιων ή άλλων εργαζομένων.

Το ίδιο γίνεται σε όλους τους Δήμους της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει από την ζέση με την οποία ο κ. Βασιλόπουλος αντιμετωπίζει την κατάσταση υπάρχει (;) ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο κόπτεται ώστε η νέα διοίκηση να εφαρμόσει την προεκλογική απόφαση που έλαβε ο ίδιος το 2019 και να διατηρήσει τους ίδιους εργαζομένους στερώντας από άλλους συμπολίτες μας την δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, ώστε αν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, να εργαστούν.

Ο ίδιος ο κ. Βασιλόπουλος δεν αντέδρασε όταν ο Δήμαρχος, ανακοίνωσε επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο την δίκαιη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, επανήλθε πάραυτα δε, για λόγους που γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά.

Θεωρούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, εκτέλεσαν θετικά τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και τους καλούμε να συμμετάσχουν στη νέα αδιάβλητη διαδικασία που θα διενεργηθεί, μαζί με όποιον άλλον συμπολίτη μας επιθυμεί να συμμετάσχει και να μην ακολουθήσουν τον δρόμο στον οποίο τους οδηγούν οι μικροπολιτικές επιδιώξεις ορισμένων, διακινδυνεύοντας την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος που έχει τόσα προσφέρει σε μεγάλο αριθμό  προσφύγων και τις οικογένειές τους.

Θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους όσοι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην σκηνοθετημένη αντιπαράθεση, τονίζοντας ότι ουδείς και κανένα μικροπολιτικό συμφέρον δεν μπορεί να παίζεται στις πλάτες ταλαιπωρημένων ανθρώπων.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για μια ακόμη φορά ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και με την καλύτερη δυνατή στελέχωση ώστε οι ωφελούμενοι πρόσφυγες να τύχουν της φροντίδας και θαλπωρής που τους στέρησαν οι συνθήκες στις πατρίδες τους.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Τι έγινε παιδιά ; Προχθές λέγατε ότι με την προκήρυξη θα μπορούν να πάρουν μέρος πολίτες από όλη τη χώρα . Σήμερα λέτε μόνο για συμπολίτες μας ,… Γιατί άραγε; Μήπως ήδη έχουν προσληφθεί και δεν το ξέρουμε ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *